1939

Пепа Деведжиева: Протести, ако живеещите в синя зона трябва да паркират само на една улица

Лидерът на КОД-Пловдив с предупреждение

Ще има нови протести, ако се приеме предложението живеещите в синя зона да паркират само на една улица, предупреди лидерът на КОД-Пловдив Пепа Деведжиева по повод на изменението на наредбата, публикувано на сайта на Община Пловдив за обсъждане. 

Към момента наредбата за организацията на движението и паркирането предполага хора с адресна регистрация в ​синята, зелената или пешеходната зона в съседство да могат да спират колите си където намерят място в района.

„Тези промени ще създадат повече проблеми, отколкото ще решат - като всички идеи на градската администрация от началото на този мандат.  Не може да те задължат да паркираш само на улицата, на която е адресът ти, защото на нея може да няма места. Ще дам пример с малката улица „Хан Кубрат“, на която  се намират Съдебната палата, Хуманитарната гимназия, има и жилищен блок с 28 апартамента. Там няма 28 места за спиране, къде ще оставят колите си живеещите или хората, които имат работа в някоя от тези институции? Същото е с ул. „Отец Паисий“ и с още много малки пътни отсечки, каквито в стар град като Пловдив има много“, обясни Деведжиева.

Тя припомни, че паркирането в ​синята зона става срещу пропуск, чиято цена е вдигната от 60 на 150 лв. през 2022 г. „Такса се събира срещу осигуряването на дадена услуга, а тук Общината не може да гарантира място за всеки живеещ. Не може просто да се прибират едни пари“, смята председателката на КОД.

Тя призова съветниците да не приемат промените в наредбата. „В противен случай ще има протести,  и то не от платени участници, както от Общината обичат да казват, ще излязат хора, които наистина се нуждаят от паркоместа“, добави Деведжиева. Тя посъветва отговорните за паркирането общинари да слязат от служебните си коли и да се опитат да паркират в синята зона с личните си автомобили, за да проверят колко лесно се намира място, ако нямаш специален пропуск.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?