71

Пепа Деведжиева: Какъв ред? В Общината не знаят колко души живеят в Стария град

За резервата отдавна трябваше да бъде разписана нова визия за развитие, заяви лидерът на КОД в Пловдив и бивш общински съветник

 

Как да има ред в Стария град, след като нито една служба, дирекция или отдел в Общината няма обобщени данни колко души живеят в резервата, колко са обитаемите жилищни сгради и търговски обекти. За резервата отдавна трябваше да бъде разписана нова визия за развитие. Сега е пълен хаос.   

Преди повече от година получих сигнал, че на бариерите към Стария град се раздават пропуски за коли, без да се съблюдава ограничението за един документ на жилище. Затова през май 2021 г. внесох в Община Пловдив питане по Закона за достъп до обществената информация какъв е броят на жилищата в Стария град и колко са издадените пропуски, за да съпоставя данните и да преценя дали наистина има злоупотреби. Отговорът, че данни за брой на жилищата в Стария град не се съхраняват в общинската администрация, ме шокира.

Затова и се изумих, когато прочетох за вчерашна среща по проблема с автомобилите в Стария град с участието на зам.-кмета по транспорт Тодор Чонов и общински съветници от „Съюз за Пловдив“ и „Кауза Пловдив“, на която се говори за измами с пропуските и промени в наредбата, която да регламентира, че на едно жилище се полага само един документ, даващ право на влизане с кола. Нормативният текст е ясен и сега въпросът е какъв е контролът на неговото спазване. И щом в Общината не знаят колко са жилищата в архитектурния резерват, как ще преценят дали наистина пропуските са повече?

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
Йоан

Йоан

17.08.2022 | 23:05

Ми те в общината са само Олигофрени от ГЕРБ , кво очакваш???

Отговори
10 4
Градския гражданин

Градския гражданин

18.08.2022 | 19:11

ЦЪРВУЛ,ти май не си в час,че сега ни управляват харвардските мишоци.

Отговори
2 10

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?