Пенсионери с изчезнали досиета отричат да познават Александрина и Лазар

Пенсионери, чиито досиета са изчезнали от ТП на НОИ, а после бяха намерени в обща стаичка в мазето в блока на Александрина, твърдят, че не я познават. 

"Не вярвам, че затритите документи от моята преписка ще бъдат открити", скептичен е Георги Четински. Още през февруари в разследването си за източването на НОИ „Марица” разказа първо неговата история ​- как е установена липсата на документите, направено е ново обследване, първоначалният стаж не е доказан и пенсията му е спряна като незаконно отпусната. И към момента -повече от 5 г., мъжът не получава пари от държавата. Спечелил е делото на последна инстанция, че не дължи сумата от 100 000 лева, която НОИ искаше да възстановява като недобросъвестен.  В момента продължава съдебни битки за правото си на пенсия и иска на свой ред да му се възстановят щетите.

Четински твърди, че не е купувал стаж чрез Александрина Георгиева, но е бил разпитван за нея от разследващите. 

Друга 73-годишна пенсионерка с изчезнало досие, за която „Марица” разказа, също е категорична, че не е ползвала посредничество на задържаната бивша служителка на ТП на НОИ.

Заради липсата на документите <210> възрастната жена също е била поканена от ТП на НОИ да докаже повторно стажа си, той не се е потвърдил в пълния му първоначален вид, пенсията <210> е намалена и от нея е изискано да върне около 30 000 лева. Пенсионерката, която живее в мизерия и е болна, поиска опрощаване на дълга от президента и получи отказ. Междувременно поради давност отпаднаха 10 бона от борча <210>.

Към днешна дата тя твърди, че е подала документите за пенсия още по времето, когато Пенсионното бе на ул. „Скайлер”. Чакала на дълга опашка и книжата били приети от служителката, която се случила на гишето и чието име пенсионерката не може да цитира. Отрича изобщо да е купувала недостигащ стаж.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?