4020

Пенсионери от "Захарна фабрика": Върнете ни надплатените пари за купоните в диетичния стол

"Не сме доволни, а сме възмутени!" С тези думи възрастни хора от квартал „Захарна фабрика” реагираха на новата цена на обяда в диетичен стол в район „Северен”. Досега в продължение на три месеца те доплащаха за храната по 2,30 лв. дневно, при положение че купонът за потребителите не трябва да надхвърля 1,50 лв. по решение на Общинския съвет. Останалите пари се осигуряват на доставчици от бюджета на Община Пловдив. За проблема „Марица” писа подробно, а кметът на „Северен” Венцислава Любенова тогава обясни, че договорът с фирмата изтече и ще се избира нов доставчик на храни за диетично хранене.

От вчера купонът за столуващите в квартала е по-евтин и струва 1,44 лв., но те настояват да им се приспаднат надплатените пари - по 80 стотинки на ден.

„Не съм удовлетворена напълно, защото е редно да плащаме само по 0,70 лв. в рамките на три месеца и една седмица, когато ни взимаха повече, отколкото трябва. След като минат тези три месеца, цената да стане 1,50 лв., а не сега да ни замазват очите с намаление от 6 стотинки”, коментира пред „Марица” Соня Кискинова, която взима храна от стола в „Захарна фабрика”.

Избраната фирма е същата, която е обслужвала стола и преди.

„Не знам дали е възможно, защото вече имаме сключен договор за диетично и диабетично хранене, но ще проверя дали може да се върне разликата в цените на купоните на столуващите”, каза Венцислава Любенова. Тя напомни, че старият договор изтече и в началото на мандата трябваше спешно да подготвят нова поръчка, затова се забавиха. „Това не беше по наша вина и повече няма да се случи, ще избираме доставчик навреме. Екипът ни стриктно наблюдава качеството на храната и ще продължаваме да държим нивото да е високо”, увери кметът на район „Северен”.

В Пловдив са разкрити 11 диетични трапезарии за 1860 граждани със заболявания и ниски доходи. Според решението на Общинския съвет в бюджета за тази година са заделени 922 560 лв. за поевтиняването на храната. Общината плаща за храноден 2 лв. на човек, столуващите доплащат не повече от 1,50 лв. На сесията през декември съветниците от БСП бяха поискали от градския бюджет да се дават по 2,50 лв., но мнозинството не се съгласи.

Оцени новината

Оцени новината
4/5 от 5 оценки
4/5 от 5 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?