Следвайте ни

Пеещите фонтани бликнаха за Деня на детето СНИМКИ / ВИДЕО

viber icon

Пеещите фонтани заработиха отново за летния сезон точно на Деня на детето. Те бяха пуснати лично от градоначалника Здравко Димитров, заместниците му Пламен Райчев и Тодор Чонов, както и от районни кметове.  Официалният им старт за 2020 г. мина под съпровода на детски песнички.

Заради празника днес по изключение пловдивчани ще могат да се радват на пълната програма, обясни кметът Димитров. Довечера ще има и звуково, и светлинно шоу. По принцип такава програма ще има в четвъртък, петък и събота, като шоуто ще бъде по-интензивно между 21 и 23 часа вечерта. През останалите дни фонтаните ще работят до 23 часа, но без музикален съпровод.

Подготовката за пускането им в експлоатация започна преди две седмици, като само пълненето на шадравана отне 5 дни. Той побира 4500 кубика вода, към която са добавени и два вида химикали с цел да я поддържат бистра.

Снимки Наташа Манева

Яница Марова

Яница Марова

Репортер-редактор - екип "Общество"

Яница Марова е завършила славянска филология с полски език. Работила е в Агро ТВ, Европа, BiT и вестник „Монитор“. В екипа на „Марица“ е от април 2019 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?