Следвайте ни

Печени прасенца превзеха Малката главна СНИМКИ

viber icon

Прасенца, приготвени на жар, и печена царевица и зеленчуци  превзеха Малката главна в Пловдив, а вкусните аромати, който се носят във въздуха изкушават пловдивчани и ги приканват да опитат по нещо от фестивала „Вкусът на Пловдив“.  А защото мръвката върви с питие – тук са и винопроизводителите. 

Сред най-атрактивните вина са тези от малини и череши. Производителите им се хвалят, че продуктът е спечелил първо място на винарски конкурс и уточняват, че за да бъдат най-добри вкусовите качества на питието – то трябва да се пие охладено.

Освен майстори на мръвката и питието по протежението на пешеходната зона своето място са заели и едни от най-добрите пекари, които изкушават със сладки, франзели и мирис на домашен хляб. На голям интерес сред пловдивчани се радват и производителите на мед и лютеница, а най-купуваните мезета са бабеците и суджуците. Мезето обаче се реже, затова и майстори дърводелци предлагат куп дъски.

Повечето продавачи с цел избягване на зараза от COVID-19 пък са  или с маски, или с шлемове. 

„Вкусът на Пловдив“ бе разгледан вчера лично и от държавния глава Румен Радев. Той си тръгна от фестивала с подарък кулинарна книга на Георги Лефтеров.

„Вкусът на Пловдив“ ще продължи до неделя

Снимки: Атанас Кънев

Яница Марова

Яница Марова

Репортер-редактор - екип "Общество"

Яница Марова е завършила славянска филология с полски език. Работила е в Агро ТВ, Европа, BiT и вестник „Монитор“. В екипа на „Марица“ е от април 2019 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (7)

Нали

Нали

17.07.2020 | 23:13

Имаше повече хора от колкото на протеста хахаха.

Отговори
0 3
чичо

чичо

17.07.2020 | 20:21

Видяхте печените прасета , а вас не печените не се виждате . Смешно е Селените да казват Селски град . Селенее излезте малко от Селооо да видите как живеят гражданите . Това за което пишите го има в всички големи градове , а да не говорим за Балканите. Но на Селянчетата дошли в града им се вижда селски . Защо дойдохте в селски град ? Но... Той стана селски . от вас селените ,които обуха кецовете и анцузите и станахте Селски Граждани .

Отговори
6 1
Време е да подгоним прасето с една бутилка “Дом Периньон”!

Време е да подгоним прасето с една бутилка “Дом Периньон”!

17.07.2020 | 18:08

Свинското обичам, след прасето тичам с нож като бръснач – стой, стой, хвани го! Припев: Прасета, прасета, всичките прасета на мезета. Прасета, прасета, всичките в буркани и в мазета. Прасета, прасета, всичките прасета на мезета. Прасета, прасета, всичките в буркани и в мазета. Сочна кървавица, вита наденица, бахур и луканка, дай, дай, вино дай, дай.

Отговори
3 2
Безнадежден случай е този кмет

Безнадежден случай е този кмет

17.07.2020 | 18:03

Косата ми бяла, но акълът ми зелен!

Отговори
6 3
Село Пловдив

Село Пловдив

17.07.2020 | 18:01

Зико, Зико, Маминия щеше да дере свините пред общината, но му дойде акъл в последния момент. Ти обаче го направи на Главната. Евала, кай чесно! Тва да не ти е съборът в Строево, ве, селски! Бас и и бека, дет си...

Отговори
5 4
Нали

Нали

17.07.2020 | 23:10

Пич, СМЕШЕН СИ БЕ! Ама толкова си смешен, че просто няма на къде повече! Боже, по-смешен си дори от президента Радев! Бахти падението си!

Отговори
4 0
нямам думи

нямам думи

17.07.2020 | 17:59

пълна ориенталщина...прасета на Главната улица....но какво да очакваш от такива управляващи

Отговори
5 4

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?