Следвайте ни

Пазете децата си! Дрогирани върлуват до Детската железница на Младежкия СНИМКИ

viber icon

Безобразни следи от наркомани са осеяли пътеката над Детската железница на Младежкия хълм в Пловдив. Спринцовки, ръждясали игли, опаковки от метадон и шишета от лекарства се търкалят в краката на малчуганите, дошли с родителите си да се повозят на влакчето.

На обезпокоителната гледка се натъкна читател на "Марица", довел двете си хлапета, на 4 и 7 години, на Младежкия в Деня на независимостта. Вместо да се забавлява с малките обаче, родителят бил принуден да им прочете лекция на тема наркотици и как да се предпазим от тях.

"Гледката е неописуема! Сякаш варвари са безчинствали наоколо. Нормално ли е това? Така ли ще възпитаме децата си и ще ги опазим от този бич за обществото ни? Защо тези хора не се лекуват, а обикалят тепетата, които уж са охранявани? А и защо никой не чисти след тях", попита възмутеният Пламен Василев.

От ОП "Градини и паркове", което поддържа Младежкия и останалите тепета, отговориха светкавично на въпроса на "Марица" защо не е почистено след наркоманите.

"Нашите служители редовно намират спринцовки в градските градинки и паркове. Веднага ги почистваме, както ще бъдат почистени и спринцовките в парка на Младежкия хълм", увери директорът на общинското предприятие инж. Георги Николаев. Той допълни, че дежурни бригади има дори и в празничните дни, но ако днес работниците не са успели да вдигнат отпадъка, рано сутринта утре паркът ще блести от чистота.

 

 

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?