Следвайте ни

Великденското пазаруване започна: Опашки пред суперите, агнешкото - 17 лева СНИМКИ

viber icon

Пазаруването за Великден започна, като пред големите супремаркети се редят на опашки по 40-тина души. Всички спазват социална дистанция, а придвижването става бързо в зависимост колко души на куп са излязли от магазина. Плешка традиционно агнешко месо в големите вериги струва по 17 лева, а заден бут по 15 лв. за килограм.

По-ниски са цените за дреболиите. Така например комплект агнешки дреболии струва 4,99 лв. за килограм - замразен и 7 лв. килограма – охладени.

Другите традиционни за Великден храни – яйцата и козунакът, се предлагат в промоционални опаковки. Така например яйцата се предлагат в разфасовка от по 30 бр. както всяка година. За първи път, вероятно заради увеличилата се безработица и извънредното положение, има и по 20 и 15 бр., който се търгуват по 4 лв. и 2,75 лв. ако са бели. При голямата разфасовка цената им е 4,80 лв.  В по-скъпите вериги белите яйца - 30 бр. са по 12 лв.

В сайтовете за пазаруване също могат да бъдат намерени яйца, само че домашни. Една кора с 30 върви по около 18 лв. Козунаците са между лев и 7 ако са по-засукани. 

Яница Марова

Яница Марова

Репортер-редактор - екип "Общество"

Яница Марова е завършила славянска филология с полски език. Работила е в Агро ТВ, Европа, BiT и вестник „Монитор“. В екипа на „Марица“ е от април 2019 г.   Още

Коментари (1)

Великден не е плюскане!

Великден не е плюскане!

13.04.2020 | 13:43

СПРЕТЕ СЕ БЕ! ТОВА НЕ Е ПРАЗНУВАНЕ а тъпчене! Великден не плюскане и тъпчене!

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?