2374
Следвайте ни

Пазарът в „Тракия“ преобразен след ремонт

viber icon

Търговците  на пазара в „Тракия“  вече няма да треперят от студ през зимния сезон след като беше направен ремонт. 

Найлоните, които пазеха от вятър продавачите и посетителите, са махнати.

„Направихме доста подобрения, сложихме нови врати  и дограма, тъй като преди духаше.  Хората са доволни, че продават и пазаруват  на  много по-уютно и по-привлекателно тържище“, каза директорът  на ОП „Общински пазари“ Запрян Тодоров.

Ремонтът струва  29  000 лева. Това е вторият покрит пазар в Пловдив.

Запрян Тодоров  е учуден, че  днес на сесията Общинският съвет не разреши на администрацията да отдаде под наем търговските обекти в пешеходния подлез до аптека „Марица“.

„Можехме да печелим по 5 – 6 хиляди на месец. Това са приходи, които бихме могли да инвестираме в други обекти“, коментира с разочарование  директорът. Той не знае какви са мотивите на съветниците.

Договорите на търговците в подлеза бяха прекратени  през миналия мандат и досега  магазините пустеят.  Предложението за търгове на 14 обекта беше внесено на сесията от зам.-кмета Пламен Райчев. Само 17 присъстващи в залата  го подкрепиха. Останалите 19, включително и най-голямата група на ГЕРБ,  се въздържаха при гласуването. 

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?