Следвайте ни

Павета изскачат и от шахтите в Пловдив

viber icon

Десетки павета и парчета от бордюри бяха извадени от канала за отпадъчни води на наскоро ремонтираната улица "Марагидик" в район "Централен". След дъжда, който се изсипа над града завчера, хора от квартала се оплакаха, че приземните им етажи са потънали във фекални води. Оказа се, че проблемът е от уличната канализация. Хората огледали шахтите, които се оказали пълни до капаците със строителни отпадъци. Живеещите на „Марагидик” твърдят, че по време на ремонта по ОП „Региони в растеж” дъждарките дълго останали отворени. Движейки се напред-назад, багерите бутали старите павета в зейналите отвори.  

 


Работници от „Агромах” вчера бързо отпушиха канала. Те установиха, че проблемна е една от шахтите в средата на улицата. Точно тя спирала оттичането на отпадъчните води. Шахтата се оказа пълна с павета, попаднали там по време на ремонта.

 


"Подобно нещо съм виждал само при една шахта на ул. "Кап. Георги Мамарчев". В канала освен паветата бяха и старият капак и обръч​ът на предишната шахта. Нямаше как да ги извадим - останаха си под земята", разказа единият от работниците.

 

Томан Янев, който е собственик на помещение в пострадалия приземен етаж, обясни, че ще търси обезщетение за вредата. Имотът му има застраховка срещу бедствия и аварии.  

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?