Следвайте ни

Павета хвърчат на ул. "Даме Груев"

Пренареждане на разбития паваж на ул. "Даме Груев" започва в събота от пресечката с ул. "Тодор Александров" със средствата на районната администрация на "Южен". Улицата е в трагично състояние, защото на много места настилката е хлътната, паветата са разместени и хвърчат настрани под колелата на преминаващите коли. 

 

Ремонтът е авариен, колкото да спаси положението. Кметът на района Борислав Инчев напомня, че още в началото на мандата и той, и общинските съветници от Патриотичен фронт настояваха за сериозна реконструкция на отеснелия път.

В бюджета на Община Пловдив дори бяха заложени първите 1 050 000 лева, но те така и останаха неусвоени. От голямата община обещаваха в продължение на близо четири години, че ще подготвят проект, а след това ще бъде избран изпълнител, за да извърши реконструкцията. За район "Южен" средства не бяха дадени нито за проектиране, нито за провеждане на обществена поръчка. Резултатът  до този момент е нулев.

 

Проектът е изготвен преди два месеца, но не е разгледан в Експертния съвет. Съответно не е обявен и търг за обществена поръчка. Това означава, че чаканата цял мандат реконструкция се отлага като задача на следващия кмет. 

 

 

Валентина Йеремиева

Репортер /журналист/ екип "общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?