4232

Паважът на ул. „Любен Каравелов“ хлътна след аварийния ремонт

Алармираха наши читатели

Паветата на ул. „Любен Каравелов” са хлътнали най-малко на четири ​- пет места, тротоарните плочки са разбити, а колите препускат една след друга, тъй като част от кръговото кръстовище на Централна гара е затворено и движението се отклонява през квартала.

За проблема с паважа алармираха наши читатели, които живеят на ул. „Любен Каравелов”. „Преди седмица Община Пловдив частично закърпи положението с лошото състояние на паважната настилка, но при аварийните ремонтни работи

фирмата изпълнител остави вдлъбнатите и разместените павета

в участъка между блоковете с номера от 23 до 33, без изобщо да им обърне никакво внимание. По този начин неравностите в тази част на улицата продължават да бъдат опасност за автомобилите, преминаващите по тротоара и чакащите на спирката пешеходци. Някое паве може да изхвърчи и да удари някого", притесняват се граждани. Живеещите на улицата настояват цялата настилка да бъде ремонтирана, а на временните спирки да се поставят пейки и кошчета за смет.

Дупки зеят в паважа на ул. „Любен Каравелов“

 

Участъкът с „дунавските вълни” се намира до кръстовището с бул. „Васил Априлов”, видя репортерът на "Марица".  Тук е и една от временните спирки. Тя е обозначена с табела, окачена на стълб, на която е изобразен автобус. Не е посочено какви автобуси минават и пътниците се питат един друг.

 

Спирка, но не за автобус, а за бетоновози

 

Точно до спирката са паркирани две бетонобъркачки

и чакат да им дойде редът, за да тръгнат към пробива. „Не знам кога ще свърши този тормоз - прах и шум нонстоп под прозорците ни, така не се живее”, гневно коментира млада жена от отсрещния блок и вика на шофьорите да си търсят другаде паркинг. 

От район "Централен" отговориха, че има изготвен и одобрен проект за цялостна реконструкция на ул. "Любен Каравелов" и че многократно са искали средства за цялостен ремонт. През март са извършени аварийни работи в друг участък  - от №37 до 47. Но няма как да се затвори цялата улица, защото това е обходен път.

Тротоарът на много места е с разместени и липсващи плочки

 

"Планували сме основен ремонт на пътната настилка

и сме отговорили на получените сигнали от граждани",  казаха от администрацията. В кметството също чакат строителните работи на бул. "Васил Априлов" и колелото да приключат по-бързо.

Подлезът на Централна гара ще бъде завършен в средата на следващата година, а от НКЖИ обещаха през август да отворят колелото на бул. „Христо Ботев” и „Васил Априлов”. 

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 1 оценки
5/5 от 1 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
7 коментара
В Австрия се разраства скандалът около съмнения за шпионаж

В Австрия се разраства скандалът около съмнения за шпионаж

04.04.2024 | 17:04

В Австрия се разраства скандалът около съмнения за шпионаж в полза на Русия във Федералната служба за вътрешна сигурност, предаде БНР. Журналистически разследвания сочат, че в мрежата около Ян Марсалек са участвали арестуваните във Великобритания шестима българи, а една от мишените им е бил разследващия журналист Христо Грозев. Следващата седмица австрийският канцлер Карл Нехамер свиква извънредно заседание на Съвета за националната сигурност заради предполагаем шпионаж на двама бивши агенти от Федералната служба за защита на Конституцията и борба с тероризма. Егисто От беше арестуван миналата седмица, като се смята, че е работил за бившия началник отдел във вътрешното разузнаване Мартин Вайс, за когото се знае, че е сътрудничил на Ян Марсалек. Марсалек се укрива в Москва и се сочи от властите във Великобритания като ключовата фигура във вербуването на шестима българи около Орлин Русев, обвинени в Обединеното кралство в шпионаж за Русия. Австрийците От и Вайс са заподозрени, че са помагали на Марсалек да създаде шпионска клетка в австрийските служби за сигурност в полза на Москва. Една от мишените на тази клетка е Христо Грозев от разследващия сайт "Белингкат", който години наред работеше заедно с Алексей Навални при разкриването на тайните операции на ГРУ в Европа. Доскоро Грозев живееше във Виена, но беше принуден да емигрира заради заплахи за сигурността му. От журналистически разследвания в Австрия става ясно, че От е помогнал за проникването в жилището на Грозев и кражбата на неговия компютър и флаш памет. През декември 2022 година руското министерство на вътрешните работи обяви журналиста за издирване, без да посочва причината. Cкандалът в Австрия има и политическа окраска в навечерието на парламентарните избори там - Херберт Кикл, лидерът на крайнодясната "Партия на свободата", която в момента води убедително в допитванията, е бивш министър на вътрешните работи точно в периода на най-активната дейност на руската група.

Отговори
1 1
Минаващ

Минаващ

04.04.2024 | 15:51

Честит да ви е Боко тиквата и дълбокото му чекмедже!

Отговори
1 2
Работа, работа, работа...

Работа, работа, работа...

04.04.2024 | 15:48

Минавам ги с 200!

Отговори
1 1
Работа, работа, работа...

Работа, работа, работа...

04.04.2024 | 15:47

Ремонт на ремонта! Минавам ги с 200!

Отговори
2 2
само това ли

само това ли

04.04.2024 | 13:40

Крадем неуморно, другари гербаджии! След десетките милиони далавери на Тотев, работата продължава...Работа, работа, работа! Открито и честно управление! Гарантирано от Б.Борисов!

Отговори
2 2
Удри

Удри

04.04.2024 | 11:10

Гербави ремонти, гербави дупки, гербави кражби...

Отговори
3 2
Арх

Арх

04.04.2024 | 10:47

Където има трафик, паважът хлътва. Особено последните години. Основата е слаба, майсторите не са като едно време. За беля общинарите много го заобичаха, сигурно им се вижда едно такова, историческо, но където са го направили, на нищо не прилича. Отец Паисий например е като полигон за изпитване на коли.

Отговори
5 1

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?