Пастирка подпали къща заради неплатена надница

Пожарникари усмиряваха скодовъда Бино Христов, който хукнал с нож срещу подпалвачката

Пастирка подпали къщата на скотовъд, след като не й плати надница. Екшънът се разигра в сряда в дома на 65-годишния Бино Христов в Скутаре. Около 10,30 часа 43-годишната Пенка, която помагала на семейството в сезонната селскостопанска работа, се скарала със съпругата на Бино, Тодорка. Работничката поискала 30 лева, които заработили с мъжа й Димитър, като пасели овцете на семейството. Тодорка отказала и пратила Пенка да се разправя с мъжа й.

Видях как изскочи побесняла от стаята ми. Отиде зад къщата с детето и след миг всичко пламна, разказа Тодорка. Според нея Пенка драснала клечката нарочно, за да си отмъсти. Огънят унищожил навес с 467 бали слама. Пламъците обхванали и част от първия етаж на къщата. На място веднага пристигнал екип пожарникари. Огнеборците едва удържали Бино, който хукнал с нож в ръка след Пенка, когато видял опожарената си къща. На място пристигнали и полицаи. При огледа служителите на реда открили в дома на Христови незаконен пистолет „Волтра Комбат", девет бойни и десет газови патрона.

Христов отрече да е наемал Пенка и съпруга й Димитър да пасат овцете му. Прибрах ги преди 10 дни. Дойдоха при мен и ме помолиха да ги приютя вкъщи, защото няма къде да живеят. Пристигнали от село Мирово и трябвало да започнат работа в завода за преработка на прежди в Скутаре, а дъщеричката да запишат първи клас в селото, разказа Бино. Той се занимава от години с животновъдство. Отглежда около 300 овце, разказаха съседи. Христов отказа коментар за откритото незаконно оръжие в дома му. Обясни, че Пенка сама признала пред полицаите, че тя е подпалила къщата. 

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?