2374
Следвайте ни

Пасарелката в "Прослав" пак без асансьори, рейсове спасяват жителите

viber icon

Пасарелката в пловдивския квартал "Прослав" отново е без работещ асансьор. Това сигнализираха пред "Марица" местни. Единият асансьор не работи вече повече от година, откакто бяха потрошени вратите му, но всички надежди бяха вперени в другия, който бе в движение. 

"В седмицата един ден не работеше. Някой се обади, като се натуткат идват и го оправят. Но вече няколко дни е извън строя и положението става нетърпимо. Аз едва се качвам по стълбите. Примирихме се, че първият вече го няма, а сега и двата. Търпим, търпим, катерим се като маймуни. А като падне снега? Никой не чисти тая пасарелка", гневи се баба Иванка, която всеки ден катери пасарелката по четири пъти - да закара внучето на детска градина, да се прибере вкъщи, след което да го вземе и заедно да се върнат. 

Съоръжението в "Прослав" е проблем от години, особено когато всеки вдига ръце от него. В крайна сметка това е единствения преход за възрастни хора и за майки с колички. По-младите и по-подвижните, както и колоездачите, вървят 300 метра надолу, за да пресекат през линиите. Когато асансьорът е извън строя, се налага майките и пенсионерите да рискуват живота си и да преминават на бегом по релсите. Мнозина пък решават въобще да не се тормозят с пасарелката и си хващат рейса за две или три спирки. Качват се от центъра на квартала, шофьорът ги прекарва под линиите и слизат до старото обръщало или пък до детската градина, която е следващата спирка по маршрута. 

"Хем е по-удобно, хем по-безопасно. Но кой ще ми плати билетчетата за пътуване, защото се качвам не по моя вина, а защото не мога да се катеря с количка и дете на ръце по пасарелката?", пита млада майка. 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?