2374
Следвайте ни

Първо в "Марица": В 12 без 5 стопираха конкурса за два шефски поста на "Летище Пловдив" ЕАД

viber icon

Конкурсът за избор на членове на Съвета на директорите на „Летище Пловдив“ ЕАД е стопиран. Заповед за това е издадена от служебния министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията Христо Алексиев дни преди да бъде обявен съставът на новия Министерски съвет.

Мотивите за решението на Алексиев не са ясни.   Освен за аерогарата край Крумово,  прекратена е конкурсната процедура и за избор на член на Управителния съвет в Национална компания „Железопътна инфраструктура“, уточниха от транспортното ведомство.

Както „Марица“ писа, в края на октомври конкурсът за "Летище Пловдив" бе стартиран, а допуснатите кандидати за две шефски места бяха четирима. Това са бившите изпълнителни директори Спас Шуманов и Андрея Андреев, настоящият Пламен Спасов и юристът на аеропорта Михаил Благомиров.

След като обявиха имената им, от Министерството на транспорта съобщиха, че за по-голяма прозрачност на конкурса, ще публикуват писмените  разработки на всеки от кандидатите за визията му за "Летище Пловдив", а устните интервюта трябваше да се излъчват на живо през Фейсбук страницата на министерството.  

Сега се очаква номинираният за министър на транспорта - Николай Събев, да рестартира конкурса и евентуално да обяви нова процедура за концесията на аеропорта.  

Мария Петрова

Мария Петрова

Журналист - екип "Бизнес"

Мария Петрова е ръководител на екип "Бизнес". От 2006 г. работи във вестник „Марица“. С награди от посолствата на USA и Ирландия и приз Зелено перо.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Ама Маро

Ама Маро

12.12.2021 | 19:03

Какви са тези думи: СТОПИРАНЕ, АЕРОГАРАТА, АЕРОПОРТА, СТАРТИРАНЕ И РЕСТАРТИРАНЕ??????? ИЗПОЛЗВАЙ БЪЛГАРСКИТЕ ДУМИ КОГАТО ПИШЕШ СТАТИИТЕ СИ, ЧЕ СИ ИЗКЪЛЧИХ ЕЗИКЪТ ДОДАКТО ПРОЧЕТОХ ЦЯЛАТА СТАТИЯ.......

Отговори
6 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?