46
Следвайте ни

Първо в Марица: Турбуленция на Летище Пловдив - Новият шеф Андрея Андреев хвърли оставка

viber icon

Новоназначеният изпълнителен директор на Летище Пловдив ЕАД – кап. Андрея Андреев, изненедващо е подал днес оставка, научи „Марица“. Той е депозирал заявлението си за освобождаване от длъжност пред министъра на транспорта Христо Алексиев и до Съвета на директорите на аеропорта, с което редакцията разполага. Мотивите му са: „Абсолютно несъгласие с провежданата от държавата политика в областта на гражданската авиация и въздушния транспорт и налагането от Министерството на транспорт, информационните технологии и съобщенията участие на некомпетентни хора в управлението на дружеството“. 

В друго заявление с днешна дата до министъра на транспорта, озаглавено: „Да! Аз поставям условия на правителството!“, кап. Андреев диктува редица условия за оставането му на длъжността изпълнителен директор. Настоява да се прекрати незабавно концесионирането  на Летище Пловдив до 2041 г., когато изтича действието на концесионните договори на летищата във Варна и Бургас. Мотивът е, че аеропортът край Крумово е единственото държавно международно летище за съвместна дейност с военното формирование 24-та авиобаза. В тази връзка то е стратегическо за запазване и гарантиране на държавния интерес в областта на въздушния транспорт. Като част от процеса на вливане на „Летище София“ ЕАД в „Летище Пловдив“ ЕАД, да бъде прехвърлена цялата сума от 100 млн. лв., а не само част от нея. 

Андрея Андреев настоява също министърът на транспорта да изтегли от състава на Съвета на директорите на Летище Пловдив Владимир Зайков, обвинявайки го в некомпетентност в областта на гражданската авиация и въздушния транспорт. Иска да се уволни незабавно и Красимира Стоянова – началник на политическия кабинет на министъра на транспорта заради злоупотреба със служебното си положение, и подозрение, че е министър в сянка, както и да се уволни Христо Щерионов / за кратко директор на Летище Пловдив/, сега главен директор на ГД ГВА. Последните двама обвинява в саботаж на българската авиация.

Андрея Андреев описва като трагично състоянието на Летище Пловдив по няколко показателя. „Фекалната ситуация на летището – главата на шланга на машината за източване на тоалетните на пътническите самолети е повредена от месеци, а при работа фекалиите текат по ръцете на служителите. Относно пътническите превози – недостатъчен състав на служители за обезпечаване изпълнението на летателната програма, липса на оборудване за обработка /чекиране/ на пътниците от различни авиокомпании, неадекватно заплащане, липса на работно облекло за служителите по сигурността, светотехническата система е в окаяно състояние , няма реална дейност за привличане на нови авиокомпании. Стойността на обслужването на Уиз Еър, чийто полети започват от 3 ноември 2021 г. , е под себестойността им и др“. 

Както изненадващо подаде оставка днес като изпълнителен директор, точно преди месец Андрея Андреев изненадващо бе назначен на мястото на Лъчезар Миленчев, който спечели поста с конкурс. 

 

 

 

 

 

Мария Петрова

Мария Петрова

Журналист - екип "Бизнес"

Мария Петрова е ръководител на екип "Бизнес". От 2006 г. работи във вестник „Марица“. С награди от посолствата на USA и Ирландия и приз Зелено перо.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (5)

До кан крум

До кан крум

20.10.2021 | 06:56

По големи крадци от сегашните няма и по голяма съсипия на държавата ни не е имало. Първата им работа на Радевите бе да си на значат на всички възлови позиции некадърници и подмазвачи жадни за пари и власт. Така е и в министерство на транспорта и на летището. И като си се запенил да раздаваш присъди за гербаджии, по добре помисли как ще бъдат съдени за золумите и престъпленията Радев и кохорта та му. Ще дойде и това време бъди сигурен.

Отговори
1 0
Биткойнър

Биткойнър

18.10.2021 | 20:28

Здравейте хора! Специално за тези които искат да печелят криптовалута биткойн, дигиталното злато на 21 век, съм посветил моят блог: http://bitcoinzavseki.blogspot.com

Отговори
1 0
Кан Крум!

Кан Крум!

18.10.2021 | 17:33

Вън крадците Герберасти и некадърни прости потки от стратегическите обекти на чувствителната инфраструктура на националната ни сигурност! Шайката и нейния вожд в затвора до живот без право на замяна за насаждане на гражданска умраза и геноцит към собственния си и ограбен до шушка народ!

Отговори
10 9
Точно така

Точно така

18.10.2021 | 18:44

Само бивши доносници и полицаи да управляват , те знаят най - добре как се краде .

Отговори
8 3
Пилот

Пилот

18.10.2021 | 17:05

Отличен на Правителството !!! Време е за промяна.

Отговори
7 12

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?