Следвайте ни

Първо в "Марица": Напрежение в "Смирненски" заради строеж, полиция на мястото СНИМКИ

viber icon

Напрежение зрее в пловдивския квартал "Смирненски", видя репортер на "Марица". Причината - старт на строеж на жилищна кооперация в зелени междублокови площи на ул. "Юндола".

Хора от съседните блокове са се събрали на мястото и искат да спрат процеса. Твърдят, че е незаконно и че площта в размер на 400 квадрата е със статут на зелена площ и няма как да е разрешен строеж. Работниците и техният ръководител обаче заграждат обекта с метални пана. Ще бъдат изсечени и няколкото дървета, попадащи в него.

Бяха представени всички документи за започването на строеж. Собственичката на земята твърди, че всичко е законно, че има и подписи на живущите в района, че са съгласни за строежа. Има и разрешение от главния архитект. 

Хората се заканиха, че ако трябва ще протестират и ще стоят денонощно на място, но няма да позволят пред прозорците им да изникне кооперация. 

Твърдят, че има корупция при подписване на разрешителното. 

Заради напрежението на място има полиция. 

 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (6)

УМЕН

УМЕН

14.05.2021 | 00:10

Кои сте вие да стачкувате ами вашите жилища когато се строяха даже и през ноща никой не протестираше а ви приеха с топло сърце местните тогава вие затова ли дойдехте от гърция тук да мътите водата на държавата и града ни с тази цел ли дойдехте тук да ни спирате развитието на държавата ни кои сте вие да спирате строежите в града.......

Отговори
1 3
Пенчо Стояное

Пенчо Стояное

18.05.2021 | 22:26

Кой си ти бе, б о к л у к неадекватен ? Ненаядохте се , селяни миризливи !

Отговори
2 0
НЕ СИ ДАВАЙТЕ ЗЕЛЕНОТО

НЕ СИ ДАВАЙТЕ ЗЕЛЕНОТО

13.05.2021 | 16:06

ОБЩИНСКАТА СГАН ОТ ГОДИНИ РЕЖЕ И СЪСИПВА ВСИЧКО ЗЕЛЕНО ИЗ ЦЕЛИЯ ГРАД. ТЕПЕТА ГОРИЧКИ ХРАСТИ - ВСИЧКО. СТАВАЙТЕ ВСИЧКИТЕ И СЕ СЪПРОТИВЛЯВАЙТЕ ДОКАТО ОЩЕ ИМА КОЙ ДА ЗАСТАНЕ С ВАС, ЧЕ ВСИЧКО ЖИВО И МЛАДО БЯГА ОТ БЪЛХАРИЯ. ПРОСТО СЪВЕТ.

Отговори
6 5
Бай Ставри

Бай Ставри

13.05.2021 | 13:51

Мамка ви крадлива гербаджийска ! Съсипахте тия хубав град

Отговори
12 6
Ба и си

Ба и си

13.05.2021 | 13:01

Герберасти и герберастия в действие. Защо строежът започва сега. Как мислите.

Отговори
12 6
ПП ГРОБ

ПП ГРОБ

13.05.2021 | 12:38

Работа, Работа, Работа

Отговори
20 7

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?