49

Първо в "Марица": Куриозна случка от Пловдив - покана за сватба пътува две години по пощата

Сватбена покана от Пловдив влезе в историята, но не защото е изработена от хартия със златни нишки или пък посипана с диаманти, а защото измина два километра за две години - от пощата в "Тракия" до адрес в кв. "Скобелева майка".  

През юни преди две години пловдивчанинът Весел Иванов е истински щастлив, защото на 1 август същата година предстои сватбата на неговия син.  Тъй като иска да покани много близки и роднини, Весел решава да постъпи както традицията повелява - да изпрати хартиени покани до гостите.  "Понеже беше за доста хора, реших да ги пусна в пощата в "Тракия". Не че не ги бях поканил всички лично преди това, но реших да го направя както е традицията - с официални картички, специално поръчани за повода". И така той изпраща поканите. Сватбата идва и заминава. 


Писмото, което пътува 2 години

Вчера обаче, почти две години по-късно, брат му се обажда и му казва, че най-накрая е получил поканата.

"Той живее в кв. "Скобелева майка", която също е към район "Тракия". Значи тази покана е пътувала почти 2 години разстояние от около 2 км. Писмото беше с клеймо от 07.07.20 г. Сега е получено, като явно някой е помислил, че има пари вътре и го е отварял, защото е залепено с хартиено тиксо", разказа пред "Марица" Весел. 

Вчера, когато е получено писмото, брат му е имал рожден ден. "Помислил си, че му пращам поздравителна картичка за празника. После видял, че става въпрос за сватба и си казал, че може би му изпращам снимки от този ден - 1 август, когато синът ми се ожени. В крайна сметка вижда, че е сватбената покана отпреди две години", посочи пловдивчанинът. 

Той не допуска версия, че писмото е пристигнало където трябва преди две години, а някой недобросъвестен съсед да го е взел и пак да го е пуснал в пощата след толкова време. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
Кака

Кака

17.05.2022 | 13:18

От другата страна на писмото трябва има входящо клеймо. Това е датата на получаване в станцията.

Отговори
5 0
Батко

Батко

17.05.2022 | 10:36

Когато и да ги закрият тия пощи, късно ще е. Но не, Божо щял да прави държавен блокчейн за пощите. Дайте ми нож да се застрелям!

Отговори
6 0

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?