2374

Първо в "Марица": Блокират булевард в Кючука в час пик заради кула от бетон

Мощен протест срешу презастрояването и издигането на нова кула от бетон стягат в пловдивския квартал "Кючук Париж", научи "Марица". Недоволството си гражданите ще изразят утре в рамките на час - между 17 и 18 часа. Сборният пункт на протестиращите ще е в 16.30 часа на строителната площадка на новата кооперация на ул. "Асен Христофоров". След това протестът ще се пренесе на бул. "Александър Стамболийски" в час пик с цел гражданско неподчинение. 

"Целта не е само да спрем застрояването, но да оправят инфраструктурата, Водния проект, паркове и детски градини", пишат организаторите на протестните действия. По време на изразяване на недоволството си, събралите се хора ще поискат и оставката на главния архитект на Пловдив Димитър Ахрянов. 

Припомняме, че първият протест срещу бъдещата кула от бетон се състоя на 29 април сутринта. Причината - живеещи в района забелязали, че зелената поляна до блока им се огражда и че на мястото вече работят багери. Пред протестиращите  кметът на район "Южен" Костадин Язов обясни, че строителното разрешение е издадено от голяма община месец февруари, а не от районното кметство. 

Проверка на "Марица" показа, че сред инвеститорите е един от най-активните дилъри на скандалната финансова пирамида  "Сейв къмпани интернешънъл” (SCI) - Пламен Брънков. Заедно с Ален Делянин, Асен Дурев и Николай Колев той е съдружник в компанията "Саут Резиденс 2", която стои зад проекта за нов мастодонт. 

Очаква се утре да присъстват десетки жители на район "Южен", както и хора от целия град, чиято категорична позиция е срещу презастрояването в Пловдив. 

 

234595

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
5 коментара
Петър

Петър

03.05.2022 | 08:01

За всичко е виновен главният архитект доведен от попа за да обслужва интересите на олигарсите.

Отговори
1 0
мхм

мхм

02.05.2022 | 16:17

Будните селяни били протестирали, хахаха, смях! Защо протестират, ще дойдат още техни съселяни! А ние, пловдивчани, какво да кажем за грозните панелките в околността, населени от протестиращите ????

Отговори
3 1
Протестират в мир, а не срещу война.

Протестират в мир, а не срещу война.

02.05.2022 | 16:01

В същият ден и час е друг дневният ред, в цялата страна. Прав е бил дядо Славейков, в " Не сме народ"!

Отговори
2 0
!!!

!!!

02.05.2022 | 12:19

Онези гаражи в дъното на пейзажа не им ли пречат на будните граждани? Отдавна трябваше да бъдат извозени, що не протестираха за тях досега?

Отговори
5 3
Катя

Катя

02.05.2022 | 12:09

То да е само там. На бул. Асеновградско шосе и бул. Менделеев е ужасл Там са "Гербера", "Томов плаза". А като капак и хотелче срещу колодрума на Менделеев. Бяха го спряли, но направиха врътка с адреса и сега се строи. Имаха наглостта да пишат, че кварталът /Съдийски/ се благоустроява. Говори се, че това е поредния имот на Тотев. Просто не ми се мисли къде ще се паркира?

Отговори
10 1

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?