Следвайте ни

Първият инициатор на протеста: Да си Гражданин явно е уморителна работа

viber icon

Незрящият Дилиан Манолов, който даде начален тласък на гражданските протести в Пловдив и предизвика близо 10 000 да излязат на улиците на 10 юли, вече не е сред организаторите на митингите. Смята, че те могат да бъдат употребени от политиците, а не е съгласен да става маша в техните ръце.   

„Първият протест, който организирах, беше наистина граждански по същността и идеята си. Пред вашата медия казах, че политици и политически организации не са добре дошли, но видяхме, че се появиха. Аз не отивам на протеста като младежки лидер на УНИЦЕФ, младежки делегат в ООН, психолог, незрящ човек или предприемач. Отивам като гражданин, който иска да защити гражданските си права. Когато каузата е само тази обаче, участниците не са много. Да си Гражданин, е уморителна работа, очевидно. Не ми харесва да се включвам в протести, съорганизирани с политически субекти. Не съм съгласен с концепцията, че трябва да има един голям протест от време на време. Това ли виждаме в София?

На площада съм когато мога, както трябва да бъде всеки от нас. Аз заставам със своите искания, които освен за тривиалните теми, са свързани с достъпността на градската среда за хората с увреждания, за катастрофалните политики в образованието и културата и за липсващия закон за психологията, който се подмята още от времето, когато Борисов беше генерален секретар на МВР.

Не подкрепям и президента Румен Радев, защото, като останалите политици, той е лице на определена институция и си има задължения като такъв. Време е всички политици да започнат да се учат от хората на улицата.

Имам един призив към тези, които се съмняват в протеста. Въпросът днес не е “Кой ще дойде”! Въпросът е ние да останем с усещането за собствената си сила. Ако сме силни, който и да дойде на власт, ще разбере, че трябва да се съобразява с гражданите, а не с комунистическите и посткомунистическите бизнесмени, изплували в мътните води на прехода.  

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Панчев

Панчев

29.07.2020 | 22:35

Честите публикации стават съмнителни?!

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?