Следвайте ни

Първа СНИМКА на самоубилия се пловдивски бизнесмен

viber icon

Самоубилият се бизнесмен Димитър Джоков бил лесовъд и горски предприемач със завидни знания и умения. Това твърдят негови колеги от Сдружението на практикуващите лесовъди и горски предприемачи в България – Булпрофор. 

Джоков е заместник-председател на сдружението, като през 2013 година изкарва на светло корупцията в горите и горския бранш. 

Ето какво пишат неговите колеги и приятели от сдружението:

„Димитър Джоков сам сложи край на една дълга, мъчителна и неравна битка. Битката за един нормален и справедлив бизнес в горите, за всичко което сам, стъпка по стъпка беше създал, за своите работници, за своето и за техните семейства, за своето бъдеще, за бъдещето на целия ни скапващ се горски бизнес, за хората, които сякаш умишлено водеха нещата към разруха, без да ги е особено грижа за Човеците като него и Гората изобщо! Сякаш беше отдавна, но той усещаше как светлината в тунела започваше стремеглаво да намалява. Той - нашият заместник председател - отказа да празнува 20 годишния юбилей на Булпрофор, защото не можеше да празнува, когато душата му страда! Отказваше помощ, защото никой не можеше да му я даде. Светлината все по-стремително угасваше, за него. Тя угасна завинаги“

За него жалеят всичките му другари и колеги от БУЛПРОФОР, от Браншова камара на дървообработващата и мебелната промишленост /БКДМП/, неговите колеги горски предприемачи от различни краища на България, негови съратници от ловните полета.

„Поклон пред твоята светла памет, Митко!

Нека духът на непримиримия Джоков остане с нас и ни води в оставащите битки и принос за възраждането на горския бизнес в България!

Колеги предприемачи, нека съживим завета на Кубрат и да се обединим малки и големи организации в едно мощно и единно сдружение на горските предприемачи, за да не е напразна тази загуба!“, пишат още колегите му. 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (4)

21pp

22.05.2020 | 08:03

Мир на праха му!

Отговори
0 0

Светла Сабакова

21.05.2020 | 22:19

Светлина по пьтя небесен приятелю. Мир на душата ти.

Отговори
2 0

Светла Сабакова

21.05.2020 | 22:18

Светлина по пьтя небесен приятелю. Мир на душата ти.

Отговори
3 0

Николова

21.05.2020 | 19:53

Поклон пред паметта му! Морална подкрепа за семейството! Много хора са в подобно положение. Кураж! Търсете помощ!

Отговори
8 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?