Следвайте ни

Първа присъда за убийство на куче

Глобиха 500 лв. Добри Велков от Първомай, умъртвил с чук песа Бък

viber icon

Първа присъда за убийство на куче, извършено с особена жестокост, постанови Районният съд. Добри Велков от Първомай получава административно наказание глоба от 500 лева, тъй като на 6 май м.г. с чук е умъртвил кучето Бък.

Преди шест години Никола Георгиев от Първомай отишъл на лозето си. Там при него се завъртяло куче, той го нахранил и животното го последвало до дома му. Георгиев го нарекъл Бък и започнал да се грижи за него. Когато кучето бягало от двора и се връщало, стопанинът го мажел с препарати срещу кърлежи и бълхи, но накрая го прогонил.

От януари 2010 г. за кучето се грижела съседката Гинка, която редовно му носела храна. На 6 май 2010 г. Добри Велков видял, че кучето пресича улицата, блъска го кола и го зашеметила. Мъжът имал зъб на животното, защото то редовно го лаело, като кара колело и тичало след него. Завързал го с пластмасова лента за врата, вкарал го в двора и го завързал за теглича на туристическо ремарке. Взел чук и го удрял по главата, докато го убие. После изхвърлил трупа на Бък в контейнер за смет. Съседи станали свидетели на жестоката случка и подали сигнал в полицията. Велков се признава аз виновен. В съда казва, че съжалява за стореното. Освободен е от наказателна отговорност и е наказан с глоба. Това е първата подобна присъда и вечe е влязла в сила.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?