Следвайте ни

Първа копка за мегапроекта „Rеsidеntiаl Pаrk Plоvdiv“ СНИМКИ

viber icon

С празнична заря и изискан коктейл вчера, в 19.30 часа стартира строителството на мегапроекта „Rеsidеntiаl Pаrk Plоvdiv“ до парк Лаута. 

Мегакомплексът включва 60 сгради и с внушителните си 355 000 кв.м РЗП, той е напът да се превърне в най-големия в цялата страна. Очаква се да бъде завършен след  6 години. 

„Rеsidеntiаl Pаrk Plоvdiv“ прилича на своеобразен „град в града“. Композицията от сгради е развита между бул. "Ocвoбoждeниe" - oт кръcтoвищeтo му c ул. „Княз Бoриc Първи", дo ул. "Пeньo Пeнeв" в район „Тракия“. 

Модерната визия на миниградчето е разработена от екипа на RT consult, на арх. Радо Тодоров. За главен изпълнител е избрана фирма „Главболгарстрой”. 

Това не са жилища, това е начин на живот от нов тип. Не само в България, а на Балканския полуостров няма подобен. Това не е традиционният затворен комплекс, а отворен комплекс, който създава спокойствие и уют. Всички жители на ЖР „Тракия” ще имат собствен център от типа на „Капана“. Това каза при символичната първа копка на „Rеsidеntiаl Pаrk Plоvdiv“, проектантът арх. Радо Тодоров от RT consult. Той благодари на инвеститорите и първи представи визията си за новия комплекс. 

Новият квартал ще разполага със собствен мол и ще бъде на две нива. Подземното е за цялата обслужващата инфраструктура - паркинги, гаражи, подземни улици, контейнери на смет, места за зареждане. Отгоре, над земята са жилищните сгради, търговски зони, спортни съоръжения, зони за отдих, забавления, детски кътове и сцени за културни събития. Зелен и високоефективен новият квартал ще бъде с контролиран достъп и високи нива на сигурност.

Зад инвестицията стои „Ес Джи Инвест-1" ЕАД, управлявана от бившия кмет на Раковски Иван Антонов. Той призна, че днес е специален ден за него. „Вече е приет ПУП за 54 декара, граничещи с парк Лаута, където ще бъдат изградени детска градина, изкуствено езеро, спортни площадки, достъпен парк, който ще се съедини с Лаута. Инвестираме в един различен проект, който ще бъде изцяло топлофициран”, каза Антонов. 

 „Нашата цел в управлението на този проект е да имплементираме целия си опит, новаторски подходи и умения за успешното му реализиране - целта ни е да изградим такава среда за живот, която да съчетава качествено, достъпно и модерно строителство със здравословна среда и в комбинация с множество допълнителни функции", допълни за „Марица" Иван Горанов, управител на фирма AGB Consultants, проджект мениджър на проекта. 

Снимки Иван Кирев

 

Даниела Арнаудова

Даниела Арнаудова

Репортер-редактор - екип "Бизнес"

Даниела Арнаудова е завършила Българска филология в ПУ „П. Хилендарски”. От 2002 г. работи в приложение „Имоти – строителство и архитектура” на вестник „Марица”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?