Следвайте ни

Партиите побързаха да разчистят предизборните плакати

viber icon

Уплашени да не отнесат солена глоба повечето партии побързаха да разчистят предизборните плакати  в Пловдив преди крайния срок за премахването им, установи проверка на „Марица“. По закон 7 дена след приключване на деня на вота участниците в изборите трябва да отстранят сами агитационните си материали.

Това означава, че до понеделник сутринта трябва да са премахнати. Ако това не се случи те ще бъдат глобени от общинския инспекторат с между 1000 и 5000 лв. 

Афишите с кандидат-депутати и предизборни слогани първо бяха премахнати в района на местната администрация – около Общински съвет – Пловдив и преди бариерата до Общината. Така например по рекламната колона в Цар-Симеоновата градина вече няма и помен от изборите. Агитационните материали са заменени от театрални афиши.

Подобна е и ситуацията на спирката на ул. „Гладстон“ срещу Дома на културата „Борис Христов“, на ул. Княз Александър Дондуков-Корсаков и на кръстовището на ул. "Михаил Такев" с "Хаджи Поптилев".

Не така обаче изглежда ситуацията на пл. Житен пазар, където цялата колона е облепена с предизборни плакати на „Ляв съюз за чиста и свята република“.  До тях са се наредили и плакати на ДПС.

Агитационни материали има и в района на Водната палата, по бул. "Христо Ботев" и "Васил Априлов". На тези места не са премахнати предимно плакатите на малки партии – „Българско лято“, "Републиканци за България", както и на "Българските патриоти“.

Яница Марова

Яница Марова

Репортер-редактор - екип "Общество"

Яница Марова е завършила славянска филология с полски език. Работила е в Агро ТВ, Европа, BiT и вестник „Монитор“. В екипа на „Марица“ е от април 2019 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?