71

"Парсек Груп" спечели поръчката за новия спортен комплекс в „Западен”

С оферта от 6,7 млн. лева без ДДС

Строителна фирма „Парсек Груп” ще изгражда тренировъчен  спортен комплекс в район „Западен” на ул. „Солунска” по вече одобрен проект в Община Пловдив. Обществената процедура за избор на изпълнител е проведена при изключително висок интерес ​- осем кандидата, за щастие, нито един от участниците не е обжалвал резултатите от класирането. По думите на ресорния зам.-кмет Георги Титюков, очаква се до дни „Парсек Груп” да представи банкова гаранция по договора, след което да започне обекта. 

Офертата на фирмата, която в момента прави разширението на ул. „Даме Груев”,  е  за 6 738 968 лева без ДДС. Комплексът е проектиран във формата на три тела, две от които са  едноетажни спортни зали, третото  е на два етажа, предназначено за обслужващи помещения. Предвидено е и заведение.  

Едната от залите ще бъде предоставена за волейбол, другата -  за баскетбол. Те ще бъдат оборудвани, включително със скамейки за резерви, треньори и наблюдатели, електронно табло за отчитане на резултатите от състезания и бюра за съдии.

На първия етаж в средното тяло е проектирано фоайе със зона за кафе-бар с капацитет до 23 места; санитарно помещение за посетители, предвидено и за хора в неравностойно положение, склад, стълбищна клетка; съблекални за всеки отбор и санитарни помещения.  

На втория етаж са стаи за треньори и съдии със санитарни помещения, зала за разгряване на спортистите със съблекални и санитарни помещения.  Комплексът е със застроена площ близо два декара, разгърната - 2287 кв. метра. Сградата е проектирана с окачена фасада откъм входа от ул. „Солунска”, с топлоизолация и алуминиева дограма. На покрива ще има  фотоволтаични панели, за да се пестят разходите за отопление и охлаждане. От улицата има достъп до паркинг с един вход/изход и общ капацитет 41 места. 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Парсек

Парсек

05.06.2023 | 13:26

Това е едно наистина сполучливо избрано име - за нещо космическо иде реч, за някакъв безкрай.... например: 1) Безкраен капацитет да се поемат нови и нови поръчки за не малки суми или 2) Безкрайно отлагане на завършването на започнатите поръчки... с други думи, безкрайна работа, свързана с безкрайно, но "правилно", усвояване на средствата, които пък ние, безкрайно щедро, даваме през данъците си... Безкрай...

Отговори
2 0

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?