Следвайте ни

"Парсек Груп" ще ремонтира улица "Даме Груев"

Заради жалби в КЗК стартът на проекта се забави с блзио 6 месеца и намери нов изпълнител

viber icon

След продължила повече от година сага с избора на изпълнител на ремонта на улица "Даме Груев" в район Южен и многобройни жалби по процедурата и самия избор на изпълнитете, обществената поръчка е финализирана. Ремонта на стойност малко над 6,2 млн. лева без ДДС ще бъде правен от "Парсек Груп" ЕООД. 

Още в началото на миналото лято местната администрация стартира обществена поръчка с предмет „Инженеринг /проектиране, строителство и авторски надзор/ за обект: „Реконструкция на улица "Даме Груев" в  участъка от пътен възел  „Родопи“ до булевард “Македония“.

Прогнозната стойност на целия проект е 6 207 500 лева или близо 7,5 млн. с ДДС. За ремонта кандидатстват цели 8 фирми и консорциуми. Сред предвидените дейности са пълна реконструкция на уличната мрежа и нейното разширяване, както и ремонт на тротоарите, които в района са в плачевно състояние.  Срокът за реконструкцията на улицата е 730 дни като изпълнението ще бъде на три етапа – от  бул. „Македония“ до ул. „Охрид“, от ул. „Охрид“ до ул. „Тодор Александров“ и оттам до надлез „Родопи“. 

През октомври на миналта година има и избран изпълнител - пловдвиската "Пътинженеринг". Любопитен факт е че тогава до финалната права са допуснати 3 фирми – „Пътинженеринг“, „Парсек Груп“ ЕООД и „Аква Конструкт Груп“ ЕООД и „Пътинженеринг“ ЕООД печели с оферта от  6 157 615,40 лв., а в края 7 от 8-те фирми, които са подали оферти са отстранени. „Трейс Груп Холд“ АД обжалвала пред Комисията за защита на конкуренцията решението.

След като КЗК отмени първоначалното решение на Община Пловдив, КЗК разпорежда, че администрацията е декласирала "Трейс Груп" и "Парсек Груп" неправомерно от надпреварата. В крайното решение на местната власт от 13 април 2021 година, отново имаме само една оферта, която е класирана - тази на "Парсек Груп", докато предишният изпълнител "Пътинженеринг" този път е сред отстранените участници.

Според ценовото предложение на новият изпълнител 4,3 млн. ще идат за ремонта на пътната мрежа, 1,2 млн. за ВиК, още 300 хил. за осветление и 115 хил. за ландшафтна архитектура. Офеертата с която "Парсек Груп" печели този обществената поръчка е 6 163 899 лева без ДДС, като дават срок за изпълнение на СМР до 297 календарни дни. 

Дружеството "Парсек Груп" ЕООД е един от най-редовните играчи на търговете в Пловдви през последните ​4 години. Няколко детски градини бяха изградени и ремонтирани от фирмата, управлявана от Бончо Бонев. Компанията е създадена през 2014 година и само за няколко години реализира близо 24 млн. лева от различни обществени поръчки. 

Сред най-сериозните проекти до момента на компанията са изграждането на Младежки международен център Бургас за 2 млн. лева, което получиха в края на миналата година, реконструкцията на „Спортен комплекс „Шабла“ за милион, както и основно обновяване на зала „Балканиада” в Лом за 2,4 млн. лева.

Големият удър на "Парсек Груп" идва обаче от програмата за саниране. По нея компанията работи в няколко общини и прибира над 6 млн. лева от евросредствата по програмата от редица общини, сред които Пловдив, Благоевград, Хасково, Стара Загора, Смолян, Димитровград и други.

Станимир Кронев

Станимир Кронев

Репортер-редактор - екип "Бизнес"

Станимир Кронев е завършил журналистика в СУ и финанси в ПУ. Участва в създаването на редица културни и развлекателни събития в Пловдив. Публикува в американски издания.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (4)

Путин

Путин

14.04.2021 | 15:23

Безсмислено е да правите от тая улица четири лентов булевард ! Достатъчно е да оправите тротоарите и асфалт вместо павета !

Отговори
7 1
Misho the beer

Misho the beer

14.04.2021 | 14:09

Пътинженеринг - отчита на Тотев; Парсек - отчита на Зико. Кое не е ясно?

Отговори
7 2
Дони

Дони

14.04.2021 | 13:52

Как може да класират фирми, които са не изрядни платци на извършените им за тях услуги . От три години таз Парсек груп дължи едни три хиляди лева и се правят на отрепани и не плащат. До кога ще избират най некоретните платци не им им искат какви задължения имат или гледат Община да си получи комисионната и каквото стане

Отговори
5 1
ГОГО

ГОГО

14.04.2021 | 13:13

сменяме едните редовни изпълнители с другите

Отговори
8 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?