3906

"Парсек Груп" ще вдига комплекса в "Западен", ако няма жалби

Спортният комплекс, за който е отреден терен на ул. „Солунска” в район „Западен”, е проектиран във формата на три тела, две от които са едноетажни спортни зали, а третото е на два етажа, предназначено за обслужващи помещения плюс заведение. 

Една от залите ще бъде за волейбол, другата -  за баскетбол, като се предвижда те да бъдат оборудвани, включително със скамейки за резерви, треньори и наблюдатели (7 броя по 5 места за всяка зала); електронно табло за отчитане на резултатите и бюра за съдии. Изграждането на спортния комплекс струва близо 8 млн. лева с ДДС.

На първия етаж в средното тяло е разположено фоайе със зона за кафе-бар с капацитет до 23 места; санитарно помещение за посетители, предвидено и за хора в неравностойно положение; склад; стълбищна клетка; съблекални за всеки отбор и санитарни помещения към тях; складове към спортните тренировъчни зали; техническо помещение с открит достъп от север.

На втория етаж има стаи за треньори и съдии със санитарни помещения към тях; зала за разгряване на спортистите със съблекални и санитарни помещения. 

Комплексът е със застроена площ близо два декара, разгърната - 2287 кв. м, с много добра локация - между СУ "Св. св. Кирил и Методий" и парк "Ружа". Сградата е проектирана с окачена фасада откъм входа от ул. „Солунска”, с топлоизолация и алуминиева дограма. На покрива са предвидени фотоволтаични панели, за да се пестят разходите за отопление и охлаждане. От улицата е предвиден достъп до паркинг с един вход/изход и общ капацитет 41 паркоместа, както и достъп за хора с увреждания.

Проектът предизвика огромен интерес сред предприемачите. За обществената поръчка, обявена от Община Пловдив, бяха подадени осем оферти. Четирима от участниците не бяха допуснати на финалната права заради грешки и непълно представяне на необходимите документи. Извън търга останаха „Променергомонтаж”, ДЗЗД „Аква Одесос”, „Обединени спортни зали” и „Булстрой”.

Според крайното класиране обществената поръчка печели фирма „Парсек Груп”

с управител Бончо Бонев, която има договори с Община Пловдив за ремонт и разширение на ул. „Даме Груев” и рехабилитация на ул. „Владая”. Сроковете и на двата обекта са просрочени, но фирмата продължава да участва почти във всички поръчки за инфраструктурни обекти в Пловдив. Участва и в консорциума с още две фирми по проекта на ВиК-Пловдив за изграждане на Южен обходен колектор.

При прогнозната цена на спортния комплекс в „Западен”, обявена от Община Пловдив на търга в размер на 6 769 061 лв., от „Парсек Груп” са дали оферта за 6 738 968 лева, с която печелят 99,82 точки.

Фирма „Артстрой” е класирана на второ място, въпреки че цената е по-ниска - 6 709 059 лева. Обяснението на комисията е, че „Парсек Груп” гарантира по-добри качествени показатели. Трето място печели фирма „Запрянови-03” с оферта за 6 744 164 лева. Назад остава консорциум „Пирс ЕиДжиПи”, предложила 6 636 586 лева. Заради грешка в протокола с резултатите - погрешно пресмятане на точките, се наложи комисията да го коригира с допълнително обявление.

В момента тече срок за обжалване на класирането пред Комисията за защита на конкуренцията. Ако поръчката се размине без оспорване, което на фона на многото жалби ще бъде чудо, администрацията трябва да заложи проекта в бюджета за тази година, за да стартира изграждането на комплекса.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
3 коментара
Стоичков

Стоичков

22.03.2023 | 12:57

Защо фирма която не е изпълнила предишна поръчка в срок е допусната да участва. Тия от „Парсек Груп”,ако не спечелят обжалват,но когато не си спазват договора няма санкции и неустойки,а общината все поема негативите.

Отговори
1 0
Име

Име

22.03.2023 | 12:30

Ей, егати кухата лейка е Здравча! Един завършен обект има ли, та започва нов? Якото крадене и индексацийки пак ще има...

Отговори
0 0
Мимето

Мимето

22.03.2023 | 11:39

Просрочилите договори-вън от чадъра...Ама като гледам ,то само наши хора се уреждат...

Отговори
2 0

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?