Следвайте ни

Парното в Пловдив поевтинява, шок за софиянци

viber icon

По-евтино парно в Пловдив с 2 процента, по-скъпо за почти всички други области от 1 юли. Това планира Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР). Най-голямо увеличение се предвижда за София - с 22 процента. Обсъждането е утре.

Най-доволни ще са русенци, където от 1 юли цената на парното ще поевтинее с над 10 процента. В Габрово намалението е с 8 процента, а в Перник е като в Пловдив.

На другия полюс са Бургас, Враца и Разград, където увеличението на топлото ще е с между 15 и 18 процента. За Велико Търново се предвижда поскъпване на парното с 9 процента, за Варна - с 8, а за Плевен - с 3 на сто.

Пловдивската топлофикация е и отличник с печалба от над 11 милиона лева за 2019 година. Най-зле е Софийската със загуба от близо 82 милиона лева.

Така евтиното топло след намалението на цената на природния газ по договора с Газпром с над 40 процента продължи само два месеца - май и юни. Новите цени са на база на разчетите за прогнозната стойност на природния газ и ще важат до 1 юли следващата година.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Щяха да се приспадат едни пари

Щяха да се приспадат едни пари

03.06.2020 | 19:57

Вероятно след п@ткин ден, който е след свети х@й!

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?