Следвайте ни

Паркът зад хотел "Санкт Петербург" се превърна в джунгла

Паркът зад хотел „Санкт Петербург“ се превърна в джунгла. Бурените са толкова високи, че минават през дъските на пейките. Хората се опасяват, че паркът се е превърнал в змиярник. Освен това било пълно с кърлежи.

Това се случва два месеца след като адвокатите на собственика на имота Байрям Солак се срещнаха с представители на Общината в търсене на решение за бъдещето на терена. Срещу застрояването му имаше протести, а от администрацията на кмета Тотев обещаха да предложат на Солак варианти за изкупуване на терена или замяна. Оттогава обаче представителите на собственика нямат връзка с градоначалника. Те твърдят, че са предложили на общината да се грижи за зелената площ, която така или иначе се ползва от хората в квартала. От администрацията обаче са извършили само едно пръскане срещу комари и кърлежи. До окосяването на терена така и не се стигна.

От ОП „Градини и паркове“ отричат при тях да е постъпвало искане за извършване на санитарни дейности и коситба. „Нямаме право да влизаме да работят в частен имот. Всеки собственик е длъжен да си поддържа терена. Ако реши да поддържа имота, има достатъчно фирми, които предлагат тази дейност“, обясниха от общинското предприятие. Окосяването може да бъде извършено и от ОП „Градини и паркове“, но срещу заплащане.

Тарифата варира между 165,07 лв. и 304,96 лв. с ДДС на декар в зависимост от техниката, с която ще бъде косено, и дали отпадъкът ще бъде събран. По-евтиният вариант е със самоходна косачка, а по-скъпият - с моторен храсторез. Ценоразписът е утвърден с решение на Общински съвет - Пловдив.

 

 

Яница Марова

Редактор

Яница Марова е завършила славянска филология с полски език. Работила е в Агро ТВ, Европа, BiT и вестник „Монитор“. В екипа на „Марица“ е от април 2019 г.   Още

Анкета

За какво бъдеще на Пловдив трябва да работи новият кмет?