Следвайте ни

Паркът до хотел "Санкт Петербург" стана джунгла

viber icon

Паркът до хотел "Санкт Петербург" заприлича на непроходима джунгла, алармира Асен Костов, председател на инициативния комитет на защитниците на зелената площ.

Той напомни, че собственикът на частния имот е дал разрешение на Община Пловдив да го окоси, а кметът Иван Тотев е обещал на тристранната среща при областния управител Здравко Димитров да изпрати бригада от "Градини и паркове". И до днес обаче хората от квартала чакат градоначалникът да си изпълни обещанието.

Бурените са толкова високи, че не се виждат пейките. Тревата нито веднъж не е окосявана и е пълна с комари и кърлежи, оплакват се те.

Собственикът на 16-те дка също чака решение от Община Пловдив. Инвестициите са блокирани, а администрацията не предприема никакви действия.

 

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

такава е тя, другари

22.07.2019 | 17:01

Браво Костов, вашия район е джунгла отдавна. Джунгла от тухли и бетон. Продадохте си бащините дворове за по една две душегубки в блоковете и изведнъж се сетихте, че нямате въздух. Ами откъде тоя въздух. Целия Северен е блок върху блок. По Харитон Куев, Жан Жоре, Средец,Сава Муткуров и мног други е само тухли и бетон. С вашата решителна помощ. Правилно беше това с градинката, но като си я искате, косите си я! Повече от жителите са от околните села и сигурно знаят да късат.

Отговори
1 0

над тепето

22.07.2019 | 00:29

Само така Костов! И аз искам кмета да разчисти тия два блока от 75 година дето ми спират светлината и ми пречат да си паркирам колата! Да праща багерите и да ги събаря и на мястото на единия блок да ми направи паркинг, а на другия блок градинка, дето си пия бирата и да си пуша цигарките! Ни е гражданите имаме права!

Отговори
3 3

Адвокат

22.07.2019 | 00:26

От къде на къде някакви простаци ще карат кмета да харчи нашите пари за частен имот???? Ако тоя нагъл малоумник дето алармирал нещо си, не му е кеф да взема една коса и да си го окоси, той собственика и на него ще разреши да свърши тая работа или да я плати. Аман от нагли хора!

Отговори
3 3

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?