Следвайте ни

Паркоместата кът, трошките ги заемат

viber icon

Трошки, които от години не са в движение, заемат и без това недостигащите места за паркиране в пловдивските квартали. В същото време хора, които ежедневно ползват колите си за работа, са принудени да ги спират в зелени площи, рискувайки да бъдат глобени. Липсата на паркоместа се дължи не само на новото строителство, но и на факта, че семействата обикновено имат по 2 или 3 коли.

Почти пред всяка по-голяма жилищна сграда има поне една закотвена с години кола – докато едни от тях са в движение, но собствениците им не ги вадят от „външния“ гараж, то други са със спаднали гуми, разбити стъкла или врати. Във втората графа попада и автомобил в Хаджи Хасан Махала. Возилото повече от година не е помръдвало от ул. Генерал Скобелев. Автомобилът е черен и е марка Фиат. Целият е покрит в прах и листа, а гумите му са спаднали, установи проверка на „Марица“. Паркиран е на кръстовище точно на завоя и пречи на видимостта. По думите на живеещите в района, човекът, чиято собственост е била колата е умрял. През годините не са виждали да има роднини, които да го посещават.

Само на метри от него на ул. Макгахан има още един изоставен автомобил. И той е мръсен, и със спаднали гуми, само че цветът и марката са различни. Зеленият Опел е паркиран пред една от къщите по малката уличка. С години без да помръднат от мястото си стоят и два Форда – единият е срещу Централна жп гара, а другият в кв. Смирненски. Сред изоставените возила са и камион с разградска регистрация на ул. „Прогрес“, автомобил с последна застраховка през 2017 г. в квартал „Смирненски“, друг на ул. Братя Шкорпил в район Южен и неизползваемо такси в квартал „Гагарин“.

Има и по-изобретателни пловдивчани, които зарязват трошките си до кофи за боклук. Така в междублоково пространство в Кючук Париж на 10 метра от контейнера е оставен поредният неизползваем автомобил. Той е с разбити врати, изпочупени стъкла, смачкана предница и свалени номера. Превърнал се в дом за уличните котки. Автомобилът е със залепен жълт стикер от община Пловдив. По този начин местната администрация предупреждава собствениците на маркираните коли да ги преместят сами.

Още от мандата на Иван Тотев пък в разкопките пред пощата, на пъпа на центъра, стои зарязан багер.

Яница Марова

Яница Марова

Репортер-редактор - екип "Общество"

Яница Марова е завършила славянска филология с полски език. Работила е в Агро ТВ, Европа, BiT и вестник „Монитор“. В екипа на „Марица“ е от април 2019 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?