46
Следвайте ни

Парк "Каменица" с цветни плочки и сцена

viber icon

Надпис „Каменица” вече украсява парка на бул. „Източен” в едноименния квартал, а в началото на седмицата тук кипи офанзива. Строителите казват, че до 1 ноември обектът трябва да бъде завършен, и бързат да го приключат навреме.

Промяната се усеща, щом прекрачиш зад оградата. Старата разбита настилка  е премахната и вместо нея още пред входа са сложени  цветни плочки.  „Виждал съм в парковете в Европа, че алеите са изградени от пръст и чакъл,  което струва по-евтино. Но при нас хората са свикнали да има настилка от асфалт, плочки или павета. Ако я направим по друг начин, няма да  се приеме добре”, обяснява кметът на „Източен” Иван Стоянов.

Проектът и обществената поръчка за реконструкцията са дело на района и ще се изпълнява на три етапа. Първият е пред завършване, а за работата е наета фирма "Драгиев и Ко". Прекарана е поливната система и парково осветление, построена е открита сцена, на която децата ще могат да  показват творческите си таланти и да се организират концерти, поставени са нови пейки, предвидено е озеленяване. Общинският съвет гласува наскоро 120 000 лв. за детската площадка, но тя е оставена за студените месеци, за да не се лишават децата от мястото за игра, докато е топло.

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?