Следвайте ни

Парк „Белите брези“ чете приказки по случай 24 май

viber icon

Жените социалистки от район „Южен“ честитиха по специален начин утрешния Празник на буквите с инициатива към малчуганите на Пловдив. Заедно с народния представител от „БСП за България“ Теодора Халачева те подаряваха книжки на децата в парк „Белите брези“, а на родители и придружители – книгоразделители с ликовете на Светите братя Кирил и Методий. Малките любознайковци бързо отваряха книжките, очаровани от илюстрираните приказки. Гледката на стотина момченца и момиченца в парка, разгърнали книжки, очарова и впечатли пловдивчани в съботния следобед. „Паркът чете“, възкликна млада майка. 

„Любовта към книгите започва от най-ранна детска възраст“, посочи пловдивската депутатка и член на постоянна комисия за младежта, децата и спорта Теодора Халачева. Тя сподели, че с удоволствие подкрепя такива инициативи. „Децата са най-ценният ни капитал, тяхното възпитание е отговорност и грижа на всички ни“, подчерта тя. 

„Наш дълг като родители и като българи е да дадем здрава основа на децата. Най-важното за една нация, това е образованието“, обясни и районният координатор на ОЖС Таня Николова. Тя припомни, че България е била сред първите в сферата и на науката и образованието, а ученици са показвали и все още показват завидни резултати на олимпиади и световни състезания. 

„Нека любовта към четенето да пусне корени в душите на децата, да бъдат здрави и да прославят България“, пожелаха организаторите на инициативата.

Румен Златански

Румен Златански

Репортер-редактор - екип "Общество"

Румен Златански е здравен репортер от екип "Общество". Завършил "География" в СУ "Климент Охридски". Работил като репортер и кореспондент в много вестници и агенции.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?