2374
Следвайте ни

Парите за ремонта на ул. „Даме Груев” отиват за забавачки

viber icon

Разширението на ул. „Даме Груев” се бави, защото все още проектът не е одобрен. Първата копка на ключовия обект, който трябва да поеме трафика при старта на работата по пробива под Централна гара и събарянето на Бетонния мост, насрочвана от администрацията половин дузина пъти, се отлага отново. Затова част от средствата, планирани за ключовия пътен обект в „Южен”,  се преразпределят за издръжка на детските градини, ясли и млечни кухни.  Изменението на бюджета е в общ размер 662 158 лева и се прави предимно за сметка на „Даме Груев”, а предложението на администрацията ще се гледа днес в Общинския съвет.  Общо 446 000 лева се насочват за ДГ „Елица”, ДЯ „Детски смях”, а също така и за други забавачки в шестте района на Пловдив. Дофинансирането е заради разкриване на нови групи, назначаване на допълнителен персонал и поскъпналата издръжка след увеличението на цените на ток, вода, хранителни продукти.

За ремонт на подлез „Тримонциум” са предвидени 15 800 лева, за Природонаучния музей - 190 000.  Още 25 000 лева отиват за охрана по искане на ОП „Зооветеринарен комплекс”. Предприятието има ангажимент да поддържа приюта за безстопанствени кучета и зоологическата градина, която все още се води строителен обект, макар че договорът с изпълнителя ​е прекратен. За зоопарка се води дело между Общината и строителната фирма „Запрянови - 03”.

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Неуки и некадърни

Неуки и некадърни

13.10.2021 | 19:35

Кмет и Районен кмет

Отговори
0 0
Кереблев

Кереблев

13.10.2021 | 11:07

Здравкоо и ти си за затвора майна, като предишния крадлив цървул.

Отговори
2 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?