Следвайте ни

Парите за районните кметове пак спънаха актуализацията на бюджета в Пловдив

viber icon

Актуализацията на бюджета на Пловдив, внесена от кмета, не можа да намери подкрепа от общинските съветници. Това се случва за втори път, след като на предишната сесия същата точка в дневния ред отново не мина.

След продължителните дебати само  21 съветници подкрепиха промяната на бюджета. 12 бяха „против“ и 15 се въздържаха, , включително и най-голямата партия – ГЕРБ . Както и на миналата сесия ябълката на раздора се оказаха парите за районите кметове в размер на общо 1,7 млн. лв.

С отказа да се гласува актуализацията не бяха одобрени парите за ремонти на детски градини и ясли, както и средствата за сметището в Цалапица, които Община Пловдив е принудена да плаща вместо община "Родопи" с решение на ВАС.

По време на обсъждането стана ясно, че по настояване на кмета на Пловдив Здравко Димитров и на министъра на околната среда, за да няма повече такива случаи, вече е отпаднало задължението председателят при сдружаване на общини да носи отговорност. Председателят е кметът на най-голямата от всички общини.

 Не беше прието и предложението да се отпуснат 11 947 лв. за ремонт на асансьора на ДГ „Буратино“, както и 57 321 лв. за подмяна на остарялата дограма на училище „Христо Данов“.

Яница Марова

Яница Марова

Репортер-редактор - екип "Общество"

Яница Марова е завършила славянска филология с полски език. Работила е в Агро ТВ, Европа, BiT и вестник „Монитор“. В екипа на „Марица“ е от април 2019 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Общинска софра

Общинска софра

14.07.2021 | 12:08

Ох мъни ох кеф,общински кинти голям кеф

Отговори
0 0
Неее

Неее

14.07.2021 | 11:52

На Бай Тъньо пари да не се дават За първите 2 месеца на годината опука 600 хиляди а в района нищо не е мръднало освен Разруха . Никакви пари на този 76-то поколение Кършакалия от Голямо Конаре

Отговори
2 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?