Следвайте ни

Парите на район Източен изтекоха в 4 паркинга

viber icon

Парите, отпуснати за ремонти в „Източен”, вече почти са изразходвани. За 250 000 лева са изградени четири паркинга пред жилищните блокове  -  на ул. „Богомил” до стадион „Ботев”, на ул. „Славянска” и на Цариградско шосе, обяснява кметът на района Николай Чунчуков.  

Уточнява, че с градоначалника Иван Тотев са се разбрали да подаде заявка за още пари, след като приключи строителната програма. Затова е подготвил искане за още 280 000 лева. Пари за района ще има, ако градоначалникът реши, а Общинският съвет одобри допълнителния разход.

Според Чунчуков местата за паркиране в жилищните комплекси са приоритет за района, защото по негово мнение улиците са в добро състояние. Друг въпрос е, че живеещите в „Изгрев” и „Столипиново” не бързат с овациите. От ремонт имат нужда и пешеходните подлези на бул. „Кн. Мария Луиза” и Цариградско шосе. Чунчуков би искал да ги възстанови, но парите за тази екстра не стигат.

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

аз

аз

03.05.2019 | 11:11

забравих да кажа ,че можеше да се редуват парите -1 паркинг, 1 подлез....

Отговори
4 0
аз

аз

03.05.2019 | 11:08

"по-важно е колите да са приоритет" а ние пешеходците да си чупим крака и ръце в отвратителните подлези-срам и позор!Няма 1 свестен подлез в Източен,г-н,кмете

Отговори
4 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?