Следвайте ни

Парите на райкметовете: Вижте кой как се облажи

* ​Прибраният на топло кмет на „Северен" Ральо Ралев, който в момента е в ареста с обвинения за подкуп, е взел 18 000 лева обезщетение по автомобилна застраховка през миналата година. В имотната му декларация не е упоменато дали става въпрос за "Гражданска отговорност" или "Каско". Обезщетението обаче надминава по размер 12-те му месечни заплати, които са малко над 16 000 лева.

Други промени в имотното състояние на Ралев няма. На негово име има апартамент в Пловдив, купен през 2013 година, и парцел, спазарен още през 2005 г. Движимото имущество се изразява в две коли - прастар Фолксваген Голф и Ягуар Сувереин. От 2013 година Ральо Ралев обслужва и ипотечен заем.

* Димитър Колев, кметът на район "Западен", е декларирал мотоциклет Ямаха Страйкър. Той обаче не е закупен през миналата година, уточни районният кмет.   

*  Борислав Инчев, кметът на "Южен", има акции в дружества със специална инвестиционна цел и договорни фондове. Разполага и с четири сметки със спестявания, като най-голямата е с 182 хиляди лева.

*  Кметът на район "Централен" Георги Стаменов има имотна сделка през 2018 г. Той е придобил апартамент и парцел на ул. „Захари Стоянов" в Пловдив. Финансирал е покупката с кредит, а част от парите са дошли под формата на дарение от роднини.

*  Николай Чунчуков, кметът на "Източен", е придобил старо МПС - Фиат за 4000 лева. Отървал се е от Рено, което очевидно не е било в много добро състояние, защото от продажбата е взел едва 700 лева.

*  Костадин Димитров, кметът на "Тракия", на два пъти е пътувал зад граница за сметка на Община Пловдив. Единия път е отскочил до Турция, а втория - до Албания. Разходите по пътуването му са скромни - около 600 лева.

Вяра Порязова

Журналист

Вяра Порязова е завършила „Макроикономика” в ПУ. Има 2-годишна специализация по „Икономическа и политическа журналистика” към ФИСН в ПУ и курс към „Европейски стандарти в медиите”.   Още

Анкета

За какво бъдеще на Пловдив трябва да работи новият кмет?