2374
Следвайте ни

Пари има, действия - не: Поръчката за смяна на лампите в "Южен" и "Централен" зацикли

viber icon

Втори година Община Пловдив не може да избере изпълнител за смяната на уличните лампи в част от районите "Южен" и "Централен". За проекта на стойност 1,1 млн. лв. отдавна е осигурено финансиране по програма "Възобновяема енергия, енергийна ефективност, енергийна сигурност“. За Пловдив лобира лично бившият министър на енергетиката Теменужка Петкова. 

Процедурата по избор на изпълнител стартира  още в началото на март, а документи подадоха пет кандидата - "Елтелком" ООД и консорциумите ДЗЗД "ОПО" (включващо "Интеркомплекс" ООД и "Самел-90" АД); ДЗЗД "ПенонИ СУО за Пловдив" с участници "Пенон" ЕООД и "Улично осветление" ЕАД, обединение между добре познатите строителни фирми "Парсек Груп" ЕООД и Интерхолд ЕООД и консорциумът между "Филкаб" АД и "Инженеринг" ЕАД, която реално е част от групата на "Филкаб". 

На 9 август за изпълнител е избран именно "Филкаб", като останалите четири кандидата са отстранени. Въпреки това справка в масивите на АОП показва, че и към момента - 3 месеца след избора на изпълнител, няма подписан договор, което бави старта на проекта.

Станимир Кронев

Станимир Кронев

Репортер-редактор - екип "Бизнес"

Станимир Кронев е завършил журналистика в СУ и финанси в ПУ. Участва в създаването на редица културни и развлекателни събития в Пловдив. Публикува в американски издания.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?