Следвайте ни

Парашутисти шашнаха туристи с екшън на площада  

viber icon

Командоси от 68 бригада Специални сили се спуснаха с въжета от кръжащ хеликоптер „Кугър” на новия площад Централен. 

Войниците направиха това от височина от 60 метра. Преди това те развиха до земята специалните въжета, по които се спуснаха. Машината мина над площада четири пъти преди десанта. 

Мощният хеликоптер заформи виелица от пясък и листа и принуди зрителите на репетициите за кампанията „Бъди войник” да отстъпят. Това е най-силната прахосмукачка пускана някога на площада, пошегува се един от военните полицаи.

В репетициите за кампанията за набиране на кадрови военни, която ще е на 17 октомври, участваха два хеликоптера „Кугър” и единият от трите останали на въоръжение Ми-24. 

Над площада пробно мина и транспортен самолет „Спартан”. Следобед в 160 часа започват репетициите с полети на МиГ-29. Шоуто събра десетки чуждестранни туристи. 

Преди пробните демонстрации, които започнаха в 11.30 часа, специалисти оглеждаха стълбовете за осветление. Обсъждаше се вариант те да бъдат временно свалени, ако представляват опасност за винтовете на хеликоптерите. 

Военна полиция блокира преминаването през площада за повече от час. 

 

 

Росен Саръмов

Росен Саръмов

Репортер-редактор - екип "Общество"

Росен Саръмов е випускник на Английската гимназия в Пловдив. Завършил е МИО и има магистратура по Външна търговия. Владее отлично английски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?