Папата: Разликата между терористите и протокола е...

Разликата между терористите и протокола е, че с терористите можеш да преговаряш, с протокола – не можеш. Това казал папа Франциск на българския премиер Бойко Борисов при  разговора на четири очи на летище София, предава БТВ.

Вярвах, че той ще приеме поканата да посети България, вярвам, че страната ни ще остави в него спомен за добри хора, толерантни и миролюбиви, каза българският премиер. 

По време на срещата Борисов подари на папа Франциск златовезана икона, омофор и българско кисело мляко. Папа Франциск е казвал, че познава киселото мляко от детството си в Аржентина.

"Благодаря Ви, че ме поканихте. Аз се моля за мир и всички ние се молим за мир, защото войната е нещо много, много грозно и лошо". Това също е казал папа Франциск на министър-председателя, съобщиха от правителствената пресслужба.

"Молитвите за мир на папа Франциск са всеизвестни и изключително важни и той това го подчерта за нашия регион, за Западните Балкани", каза още Борисов.

По думите му папата го е поздравил за направеното за Западните Балкани по време на българското европредседателство и е заявил, че е символно и неслучайно, че след тези три дни в България той ще отиде в Северна Македония.

"Това посещение е реклама пред целия свят. Такава реклама иначе струва милиони. Цял свят ще може това да го види. България стои добре на фона на конфликтите, които има в региона и това се оценява", добави Бойко Борисов.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?