Следвайте ни

Паника в "Гагарин": Изхвърлени тестове за COVID-19, кръв и епруветки до детска площадка

РЗИ и полицията проверяват лаборатория "Рамус"

viber icon

Шокираща гледка на изхвърлени в контейнер за смет медицински отпадъци, сред които ПСР тестове за коронавирус, използвани епруветки и кръв, възмути жители на пловдивския квартал "Гагарин". Най-скандалното е, че опасният боклук се намира в непосредствена близост до детска площадка. 

На него са се натъкнали служители на общинското предприятие "Паркове и градини", които са открили до отпадъците и касови бележки от съседната лаборатория "Рамус".

"Подали сме сигнал, на който веднага тази сутрин се отзоваха инспектори от РЗИ. Те направиха на място оглед, който потвърди наличието на опасни медицински отпадъци. В момента се проучва от коя лаборатория са и се разследва как са се озовали там", обясни пред "Марица" зам.-кметът на район "Северен" Лариса Кътова.

Захвърлените ПСР тестове и епруветки са в парк "Надежда", в непосредствена близост до районното кметство.

"Проблемът не е от сега, непрекъснато се налага наши работници да събират разпилени спринцовки, а в контейнерите тип "Бобър" се изхвърлят медицински отпадъци, включително изследвания от урина, което е абсолютно забранено. Има клошар, който разпилява каквото извади направо на детската площадка", обясни пред "Марица" директорът на "Градини и паркове" Георги Николаев.

В момента на мястото освен служители на РЗИ, има и полицаи.  По случая е уведомена и прокуратурата.

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?