3906

Паника сред шофьори в Пловдив, не могат да платят за паркиране със SMS

Ще си намеря ли колата там, където я оставих?, притесняват се те

Шофьори не могат да си платят за паркиране чрез SMS. За това сигнализираха читатели на "Марица". По думите им проблемът касае единствено абонатите на телекомуникационната компания А1. 

Шофьорка разказа пред медията ни, че спряла на паркомясто в "Синя зона" и изпратила текстово съобщение, чрез което да заплати за услугата. Обратен SMS пристигнал едва след 15 минути и той не съдържал очаквания текст, че заплащането е успешно, а пишело следното: "Поради технически проблем плащане със SMS не може да се извърши!". 

"И това става ясно 15 минути след като съм изпратила съобщението. Така не знам дали като се върна ще си открия колата или пък дали няма да я намеря заскобена", оплаква се шофьорка. 

"Марица" се свърза с шефа на ОП "Паркиране и репатриране" Нъшан Деркалестаниан, който коментира, че до него не е достигнала информация за наличен проблем. "Възможно е проблемът да е само при конкретен човек. Разговаряли сме с "Тикси" - операторът, с който имаме договор относно заплащанията чрез SMS и т.н. Има такива ситуации, при които има значително забавяне или пък се изписва, че плащането не е прието, но те са единични. Реално след като осъществим проверка в системата, там излиза, че е заплатено", посочи Деркалестаниан.

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 2 оценки
5/5 от 2 оценки

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?