1553

Пандемията върна райския газ по младежките купони 

Пандемията от COVID-19 върна модата на райския газ сред младежите и почти няма домашен купон, на който той да не е на почит. Употребата му беше голям хит през 2017г., като лека-полека отшумя.

Коронавирусът обаче успя да го направи отново едно от най-популярните средства за забавление. Заради ограничителните мерки, сред които затваряне на заведения и зелени сертификати за посещението им, масово младежите започнаха да се събират по домашни купони или вили. Там освен алкохолът в неизменна част от партито се превърна и райският газ. 

Той се продава в капсула, която се използва за пълнене на балона с райския газ. След това той се вдишва и предизвиква смях и еуфория. В редки случаи е възможно да доведе и до халюцинации. Продължителността на този ефект е около две до три минути. При продължителна употреба може да нанесе много увреждания особено на подрастващите, предупреждават експерти.

Масово на партитата за Нова година и последвалите именни дни – Йордановден, Ивановден, Атанасовден младежите в Пловдив са търсили именно капсули с райски газ, разказват търговци. Цената на една капсула варира между 0,80 ст. и 1 лв.

Най-често продуктът се продава в комплект с парти машинка и балони. Например 48 капсули, парти машинка и 10 балона се търгуват за 69 лв. Търговците ги продават и по отделно, като малката машинка за пълнене на балона с райски газ се продава за 25 лв., а голямата за 70 лв., 10 балона – са по 3 лв.

„На Нова година за 100 лв. си взехме 100 капсули, имаме си машинка, имахме и 5-6 балона, които си разменяхме и си изкарахме супер яко. Имаше 2-3 от компанията, които казаха, че не усетили нищо – сигурно не са вдишали като хората“, обяснява 24-годишната Милена. 

Наскоро притеснена пловдивчанка пък вдигна на крак социалните мрежи с пост, в който се възмущаваше къде са родителите на непълнолетно дете, което вдишва райски газ в мола. 

234595

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
!!!!!

!!!!!

22.01.2022 | 20:41

https://www.dunavmost.com/novini/pensioner-dokaza-che-edna-chast-ot-balgarite-poluchavat-nepravilno-izchisleni-pensii

Отговори
2 0

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?