2374
Следвайте ни

Палят светлините на коледната елха на центъра на 1 декември

viber icon

На 1 декември ще грейнат светлините на коледното дърво на пл. "Стефан Стамболов". Това е първото събитие, което Община Пловдив организира за пловдивчани и гости на града по повод предстоящите коледно-новогодишни празници.

Елхата е висока 13 метра, с над 4 хиляди зелени клончета и отново ще изглежда внушително. Изработена е от единствения на Балканите производител на елхи, който се намира в град Раковски. Пловдивската елха тежи около 1 тон, а заедно с украсата - 1.5 тона.

Светлините на коледното дърво, което е позиционирано над покрития фонтан, ще бъдат запалени от кмета на Пловдив Здравко Димитров. Специалната церемония ще е на 1 декември от 17.30 часа, на която той ще отправи и поздрав към своите съграждани. 

Ще помага и Дядо Коледа, който ще забавлява малчуганите и техните родители и в празничните дни – 24, 25 и 26 декември, когато на откритата сцена пред общината по традиция  с кратка програма ще се изявят талантливи пловдивски деца.

За първи път ще има и специален кът, изработен от възпитаниците на Националната гимназия за сценични и екранни изкуства в Пловдив, където всички желаещи – малки и големи могат да си направят снимки за спомен сред красивата празнична украса, и разбира се с белобрадия старец. 

Празнично ще бъдат украсени още много любими за пловдивчани места.

„Запалването на светлините на Коледното дърво на пл. Стефан Стамболов е един красив момент, който се превърна в традиция за Община Пловдив, очаквана с нетърпение от децата. Коледа е времето на добрите пожелания, защото тя носи усещането за нещо свидно и мило, за семеен уют и топлина. Време, когато целият свят грее с милиони светлини. Коледа носи усещане за надежда и ново начало. Надявам се Новата година да бъде по-добра за всички нас!“, каза Кметът Здравко Димитров.

Той, заедно с екипа си кани всички на тържествения момент на 1 декември пред общината.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Йоан

Йоан

27.11.2021 | 09:40

Нормалните държави се радват на естествени елхи, нашите управници на Изкустевни боклуци!

Отговори
0 0
Цонко

Цонко

26.11.2021 | 14:23

Ново начало ?Ново начало за олигарсите и техните слуги а за сиромашкия ни народ комат сух хляб ! Да прави са, на тях кожух и светеща елха а на сиромаха надежда и зелева чорба !НАРОДЕ ????

Отговори
2 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?