Следвайте ни

Представят новия Общ устройствен план на Пловдив, ето акцентите

viber icon

При сериозен обществен интерес и пълна зала преминава общественото представяне на комуникационно-транспортната схема на новия Общ устройствен план в галерия “Капана”. Планът е изготвен  от колектива на „Булплан” ООД и ще се разглежда днес от експерти.

Един от основните акценти в новия ОУП е поставен върху трафика в Пловдив и разрешаването на проблема със зачестилите задръствания. Подмяната на водопреносната мрежа в града беше друг акцент. Основните проблеми в ВиК системата на Пловдив са свързани с острелите помпените и пречиствателни станции станции. Довеждащите водопроводи също имат нужда от подмяна. 

Според експертите, изготвили новия ОУП, има и реална заплаха от замърсяване на подпочвените води, които Пловдив ползва от река Марица и естествените процеси по урбанизацият. 

Водоснабдяването на новите урбанизирани територии може да се случи само с разширяване инвестници във водопреносната мрежа. Отново беше посочена нуждата от изграждането на Каскада “Въча”. Именно според инжинерите, изготвили проекта това трябва да се превърне и в основния водоизточник на Пловдив.

Серизони проблеми с отводняването и канализацията пък има в цялата градска част на юг от река Марица. 

Станимир Кронев

Станимир Кронев

Репортер-редактор - екип "Бизнес"

Станимир Кронев е завършил журналистика в СУ и финанси в ПУ. Участва в създаването на редица културни и развлекателни събития в Пловдив. Публикува в американски издания.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

Тодор

21.02.2020 | 15:06

Значи пак така, под масата.... Къде мога да се запозная с новият ОУП, защото не бях сред поканените "богоизбрани"?!

Отговори
4 1

bam

21.02.2020 | 14:22

Наистина къде беше обявено нещо което засяга всеки един от нас? КАК МОЖЕ? НОВИЯТ КМЕТ Е АБСОЛЮТЕН ЛИЦЕМЕР!

Отговори
4 1

Петров

21.02.2020 | 12:03

Добре де, къде беше обявено това представяне?

Отговори
7 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?