46
Следвайте ни

Пълна анархия на "Пещерско шосе", жп прелезът пусна кепенците

viber icon

Пълна анархия цари в района на жп прелеза на бул. "Пещерско шосе", видя репортер "Марица". Бариерите са спуснати, а причината е, че механизмът за задвижването им се е развалил. 

Затвореният прелез изненада шофьорите, които ежедневно преминават през него, и им подейства като студен сутрешен душ. Секунди след като бариерите излязоха в отпуск, се образуваха колони от коли както по "Пещерско шосе", така и по близките булеварди. Мнозина от седналите зад волана чакаха търпеливо, мислейки, че ще мине влак. Но това не се случи. Започна война с клаксони, а по-досетливите заобиколиха през жп прелеза на бул. "Свобода", който все още работи. 

Не е ясно кога повредата ще бъде отстранена. 

 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (4)

Проверявайте информацията преди да публикувате статии

Проверявайте информацията преди да публикувате статии

17.09.2021 | 12:57

Първо – публикувайте проверени данните от няколко източника; Второ – тези прелези, когато няма повреди в гарите Пловдив и Филипово или повреден влак се затварят за 2 до 5 минути (толкова време минава от спускането на бариерите до минаването на влака и вдигането им); Трето – причината днес да са затворени толкова много време не е в техниката на прелезите. Те са си изправни. Затворени са, защото при прелезопазачите се е задействала информация за заминал влак и те са длъжни да свалят бариерите. Тази информация е била фалшива от повреден кабел в централна гара от „много разбиращи и кадърни“ човечета. Изцяло виновен за това прелезите толкова много време да седят затворени е ръководителят по движението в централна гара. Дори в случаите на авария той дава разрешение на прелезопазачите, посредством пломбиран бутон за такива случаи да вдигнат бариерите. Обаче днес явно го е мързяло или толкова си знае задълженията; Четвърто – в цял свят има милиони прелези. В градове по-големи от Пловдив има по 5-10 прелеза в тях с трафик в пъти по-интензивен. Просто тук никой не спазва правила и това води до хаос. Ако днес този човек си беше свършил веднага работата да даде разрешение да се отворят прелезите, изобщо нямаше да се стигне до това. Ако трябва да се търси отговорност – то тя е в него. Казвам ви го като запознат.

Отговори
3 4
Анархията в Пловдив

Анархията в Пловдив

17.09.2021 | 11:20

Е от 12 ГОДИНИ.

Отговори
5 1
Премахване на линията

Премахване на линията

17.09.2021 | 10:20

Тази линия трябва да се премахне!!! И това трябваше да е приоритет номер 1 .Не пробиви и глупости . Прелез в градски условия причиняващ страхотен хаос и трафик на всеки 15мин. на втория по големина град . Да не говорим за павирания допотопен участък на пещерско шосе .Смешно. Иначе пробива на водна палата е най-важен. Тези прелези са срам за европейски град . Пари няма за подлези -ясно . Тогава закриване-незабавна. Много смисъл прави да минава влак с 5 пенсионера в него от Филипово до централна гара. Да минава през Тракия. То и икономическа логика няма . Да не говорим преминаване на цистерни с газ и изобщо товарни влакове. Има други алтернативи да заобикалят.

Отговори
15 6
Майна

Майна

17.09.2021 | 12:25

Много правилно . Същите тези неща и аз ги говоря от години насам . Това влак са ти минава през средата на града и да запушва и без това огромния трафик е БЕЗУМИЕ

Отговори
6 3

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?