Следвайте ни

Палим елхата в Стария град

viber icon

С тържествено запалване на коледната елха на Лапидариума днес ще започнат традиционните Празници на светлината и надеждата в Стария град. По традиция в 17.30 ч. светлините ще запалят представители на различните етноси под тепетата. Ритуалът ще положи началото на маратон от събития през декември.

В 18.30 ч. на Римския стадион ще се проведе концерт с участието на гайдарски състав при НЧ „Гого Мавров-1930″, комитет „Родолюбие“, детска школа при ФА „Тракия“ и Госпъл хора при Медицинския университет.

Едно от интересните събития е арт пърформансът „Вечност“ в Малката базилика, където художничката Ванеса Катрин ще рисува под съпровода на песните на хора на ансамбъл „Тракия”. Той ще се проведе на 5 декември от 18.00 ч.

На 10 декември от 18 часа отново в Малката базилика ще бъде открита изложбата „Успоредни светове” на проф. Стефан Лютаков - скулптура и Николай Минчев -фотография. В Балабановата къща пък на на 9 декември от 17 часа ще бъде представена изложба „Икони“ на ученици от НХГ „Цанко Лавренов”, специалност „Иконопис“ с ръководител зограф Траян Добрев. В същата къща на 11 декември своите керамични творби ще представи Тони Пранджева, а на 16 декември - публиката ще може да разгледа картините на Георги Веснаков

В къща Хиндлиян любителите на фотографията ще могат да разгледат снимките на Тодор Данев. На 12 декември от 17 часа в къща Клианти студентите по графичен дизайн ще открият своята коледна експозиция.

Къща Клианти
12.12. Изложба „В духа на Коледа” с творби на студенти от специалност „Графичен дизайн” към АМТИИ, откриване:17.00 ч. (продължава до 31.01.)
14.12. и 15.12. от 11.00 до 15.00 ч. - „Оцвети Старинен Пловдив: софити” - коледни творчески работилници с Национален институт по недвижимо културно наследство

Къща на Верен Стамболян
02.12. Изложба икони на студенти от специалност ,,Църковна живопис“ от АМТИИ, откриване: 16.00 ч. (продължава до 31.01.)

Руслан Йорданов

Руслан Йорданов

Журналист - екип "Култура"

Руслан Йорданов е културен и политически репортер. Магистър по журналистика от СУ „Св. Кл. Охридски“. Носител на награди за журналистика „Черноризец Храбър“ (2010 г.) и „Пловдив“ (2017 г.).   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?