46

Пълен обрат! Съветници бойкотираха екологичния транспорт в Пловдив

Общинският съвет не успя да учреди новото транспортно дружество "Екобус-Пловдив" на днешната сесия, защото за това решение трябваше да гласуват 34-ма съветници от общо 51, т.е. 2/3. При гласуването обаче се оказа, че подкрепата е недостатъчна, за да бъде вписано дружеството в Търговския регистър. Председателят на Общинския съвет Александър Държиков коригира първоначалното решение, с което беше прието учредяването на фирмата за доставка на електробуси. Той обясни, че предложението на администрацията ще се разглежда на следваща сесия. 

Срещу учредяването се обявиха съветниците от "Демократична България" с аргумент, че общината може да създаде своя фирма без да е необходимо да внася апорт. Веселина Александрова от ДБ подчерта, че апортирането на имоти в търговско дружество е рисковано.

"Екобус-Пловдив" се създава с апорт на общината под формата на 18 декара терен до жп гара "Тракия". Целта му е общината да кандидатства по европейска програма за доставка на 20 електробуса. Ресорният зам.-кмет Тодор Чонов беше изненадан от решението и напомни, че първоначално съветниците единодушно бяха подкрепили идеята за създаване на общинска транспортна фирма.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
3 коментара
ГАРВАНЪ

ГАРВАНЪ

12.05.2022 | 14:04

Хехе, екологичен транспорт... Разрушиха най-екологичния транспорт в Пловдив, тролейбусния, защото им пречеше да си набутат автобусните фирми. Нещо, което действаше от десетилетия, с готова и работеща инфраструктура - контактна мрежа, захранващи подстанции, налични тролейбуси, всичко унищожиха и продадоха на скрап, мрръсниците. Сега ще ни набутват с разни фантазии, дето са в пъти по-скъпи и трудни за експлоатация.

Отговори
6 1
Реалист

Реалист

12.05.2022 | 13:05

Нали ако го създадат това дружество ще объркат сметките на Петков и исие и Чолаков където им го няма да Джиков да не говорим че едно време съсипаха тролейни заради него със Славов и Чомаков продаде дружеството за да го спасят но като дойде Тотев го довърши и скъса договора за тролейбусни транспорт защото видях Батаклиев че вкара тролейбуси и почна на бърка работите на Чолаков и на Петко Ангелов е затова става цялата работа и затова няма да има общинско дружество заради Петко и заради Чолаков

Отговори
3 3
Елементарни са.Само грабеж ги интересува.

Елементарни са.Само грабеж ги интересува.

12.05.2022 | 12:05

Схемичка на зико ,кисьовия и сие.Ама искат само те са топят човките.

Отговори
9 3

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?