Следвайте ни

"Пълдин туринвест" при главния прокурор. Гергов: Няма проблеми, да проверяват

viber icon

Парламентарната комисия за борба с корупцията сезира главния прокурор Иван Гешев за смесеното дружество "Пълдин  туринвест" в Пловдив. Решението е взето днес следобед, съобщи председателят на комисията Борис Ячев. Преписката  ще бъде внесена до ден-два.

Във връзка с разпоредената проверка от главния прокурор на знакови приватизационни сделки и големия обществен интерес към преструктурирането на Пловдивския панаир смятаме, че трябва да бъде извършена проверка, която да установи има ли нарушения при тази процедура, коментира Борис Ячев.

"Преписката по случая с Панаира е събрана още при сформирането на нашата комисия през 2018 г. по инициатива на колегата от ГЕРБ Спас Гърневски. Още тогава документите бяха внесени в Комисия "Антикорупция", но оттам два пъти ги връщаха, без да се произнесат. Смятаме, че сега с новите ръководители на Антикорупция и Главна прокуратура е време обществото най-после да научи как точно е станала сделката и има ли нарушения", допълни Ячев.

Смесеното дружество беше създадено с решение на Общинския съвет  през 2006 г. с цел Община Пловдив заедно с бизнесмена Георги Гергов да участва в преструктурирането на Международен панаир АД.  В дружеството бяха апортирани 22 общински имота, включително и къщи в Стария град.  Общината първоначално получи 75 процента от  фирмата, но по-късно  чрез вдигане на капитала този дял се е стопи под 25 процента.

„В случая не става дума за приватизационна сделка, а за преструктуриране с решение на Министерски съвет. Всички изисквания на закона са спазени. Процедурата е проверявана много пъти и не са открити никакви нарушения“, каза пред „Марица“ Георги Гергов. В онези години имаше много злонамерени интереси към панаира и съм горд, че го спасихме за Пловдив. Панаирът си е тук и работи. Не съм го занесъл вкъщи, каза още Гергов.

Коментари (10)

Галя

25.02.2020 | 08:39

Панаирът даваше хляб на целия град, откакто е при свинаря загива....

Отговори
2 1

Галин

25.02.2020 | 11:38

Галинче, ти от коя кочинка си? Ако си пловдивчанка щеше да видиш само преди два дни дали панаира загива. Даваше хляб панаира, да тук си права, едно време на БКП и ДС(задължително), а след това на всички партии.

Отговори
1 1

попов

25.02.2020 | 06:43

Нищо няма да се промени-по всичките казуси,посочени по-горе, вероятно има решения на общинския съвет,които са изпълнени от съответния кмет!!!!!тези решения са чадър за кмета,а 50 съветници не можеш да осъдиш!!!!!ЗА СЪЖАЛЕНИЕ...

Отговори
4 1

Води ни, Партийо, а Паче.

24.02.2020 | 20:46

Панаира си е на мястото и работи, Спас да каже къде е Градски транспорт, Археологическия музей, къде е земята под него и за колко я изтъргува. Иван Костов му даде златната акция в Лукойл, а той попила и нея.

Отговори
10 4

Волвата, Спасе, и понеделник пазара!

24.02.2020 | 20:28

Спас отклонява вниманието от загубата на археологическия комплекс на Понеделник пазара, който той хариза на Хеброс банк, в която работеше жена му. За един креди за заплати на чиновниците. Сега тази драма нямаше да я има ако Спас беше държавник. Спас е обикновен гризач и се води само от лични мотиви.

Отговори
11 5

ИСТИНАТА

24.02.2020 | 20:01

НЕ БЪДЕТЕ НАИВНИ. ЧЕРВЕНАТА СВИНЯ ОТДАВНА СЕ Е ОТКУПИЛА. НАЛИ НА ТРИ ПЪТИ ПОМАГА НА ГЕРБ ДА ПОБЕДЯТ СЛАВЧО НА КМЕТСКИТЕ ИЗБОРИ.ЗАТОВА Е ТОЛКОВА СЕРБЕЗ

Отговори
14 4

Док

24.02.2020 | 19:07

А "синият слънчоглед", бил и кмет и " прокурист от квотата на Държавата" в Лукойл, партийния поет по времемето на Тато, Спас еди кой си , какво ще отговори за покупката на онези автобуси, за общинския градски -тогава Градски транспорт ?

Отговори
12 3

Док

24.02.2020 | 19:01

Доктор Чомаков, като кмет тогава , дали ще бъде разпитван? А Захари Георгиев като лидер на опозицията? А председателят на Общинският съвет ? Никой не иска да разследва продажбата на Марково тепе на Сариев , пак от тези юнаци ! Защо ?

Отговори
18 0

коко

24.02.2020 | 18:03

Панаирът беше в списъка с предприятия които са със забрана за приватизация!Хайде сега да видим кой наруши забраната?

Отговори
21 2

Кършияка

24.02.2020 | 17:50

Бате Гошо, много лошо. Има проблем и той се казва обществен грабеж.

Отговори
23 3

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?