Следвайте ни

Палав архимандрит се жалва от дискриминация

viber icon

Небезизвестният архимандрит Лонгин от Варна влезе в съдебна сага, след като се оплака от трудова дискриминация. Той обжалва в Пловдив, където вече живее, решение на Комисията за защита от дискриминация (КЗД), което не е в негова полза. В началото на тази година отецът сезирал комисията, че е жертва на дискриминация по признак лично положение в сферата на трудовите отношения от страна на Варненския и Великопреславски митрополит Йоан. Причината е в спряната му заплата от юни 2012 г. насам.

Проблемите на архимандрит Лонгин, чието светско име е Лачко Лачев, започнали още преди години, когато митрополит бил покойният дядо Кирил. След серия от жалби от измамени от Лонгин жени, през юни 2012г. владиката разпоредил заплатите на отеца да бъдат спрени и срещу него да започне църковно-наказателно преследване. Междувременно архимандритът получил 2 г. условно от варненския съд заради жена, на която обещал да се ожени, но само я използвал заради парите й. Той търсел самотни дами с финансови възможности във форуми за запознанства, като им се представял с името Лъчезар, а не Лачко.

Докато свалял самотни богати жени в интернет, той служел във варненски църкви. Когато връзката се задълбочавала обаче, започвал да ги лъже, че баща му е починал и се нуждае от пари за погребението или че трябва да си плати ипотеката. Вземал сумите уж като заеми, които после не връщал, предава "Монитор". Заради многото сигнали срещу него дядо Кирил инициира църковно-наказателно преследване и му спира заплатата.

Именно срещу това Лачков се жали и във Варненския районен съд с искане за обезщетение в размера не неизплатените му възнаграждения, както и в КЗД. От антидискриминационния орган обаче прекратили преписката с мотива, че Лонгин доброволно е приел да служи на църквата и държавата не бива да се меси в религиозните дела.

На първа инстанция Пловдивският административен съд потвърждава решението на КЗД. Определението обаче не е окончателно и може да бъде обжалвано пред Върховния административен съд.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (4)

mother Tereza

mother Tereza

19.08.2015 | 00:51

zurkvata e lonoto na diavola ! po delata i po ochite im shte ghi poznaete ! \n\n

Отговори
0 0
Нина

Нина

18.08.2015 | 10:17

Тоя измамник и мръсен негодник, преследва жени, пише им смс с неприлични предложения, такъв изрод няма място в църквата!

Отговори
0 0
мирянка

мирянка

18.08.2015 | 07:58

Ало, \"Марица\", това на снимката не е Лонгин!

Отговори
0 0
007

007

18.08.2015 | 07:48

Аааааа,блажиш ли, дядо попе, блажиш ли?!

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?